Tandpastatubes van FibreForm papier

Tandpastatubes van FibreForm papier

Papierproducent BillerudKorsnäs gaat samenwerken met machineproducent Aisa Automation om papieren tubes te ontwikkelen voor hygiëneproducten, zoals tandpasta. De bedrijven gaan hiervoor gebruik maken van het op houtvezel gebaseerde papier FibreForm. De tubes zouden conventionele plastic tubes kunnen vervangen.

Volgens BillerudKorsnäs kan met het FibreForm-materiaal een tube van volledig nieuwe vezels worden gemaakt. ‘Het materiaal is flexibel zodat een tube zijn vorm behoudt als je erop knijpt of drukt’, aldus de papierproducent.
‘Tubes van FibreForm kunnen in verschillende segmenten worden gebruikt, zoals verpakkingen voor tandpasta en cosmetica. Het materiaal is hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en vereist bij productie minder energie dan plastic.’


3D model van BillerudKorsnäs.

FiberForm koud vervormen

Volgens BillerudKorsnäs is een van de grote voordelen van een papieren tube het flexibele fabricageproces. ‘Het is mogelijk om de huidige materialen direct te vervangen door FibreForm in de productiefaciliteiten van Aisa Automation, zonder dat de conversiemachines omgebouwd hoeven te worden. Daarnaast is het koud vervormbaar’

‘Met FibreForm kunnen onze klanten nu een volledig nieuwe verpakkingsoplossing op de markt aanbieden. Het is mogelijk tubes te maken die voor 80 procent uit papier bestaan’, zegt Joachim Sander , sales directeur bij Aisa Automation Industrielle.

Artikel delen