Tetra Pak: ‘Tethered caps en papieren rietjes’

Tetra Pak: ‘Tethered caps en papieren rietjes’

Tetra Pak heeft met ingang van vandaag haar verpakkingen voorzien van tethered caps. Deze doppen zitten aan de verpakking vast en dragen zo bij aan het verminderen van zwerfafval. De doppen zijn binnenkort ook beschikbaar in een versie van plantaardig materiaal.

Met deze verpakkingen kan de ecologische voetafdruk worden verkleind en het hernieuwbare gedeelte van de verpakking worden vergroot.


Tetra Pak: Voortaan papieren rietjes op drankverpakkingen.

Tegelijkertijd versnelt het bedrijf de uitbreiding van het aanbod van papieren rietjes om ‘nog meer opties te bieden voor hernieuwbare en CO2-arme materialen in de verpakkingsmarkt’, stelt de verpakkingsfabrikant.

Transformatie verpakkingslijnen Tetra Pak

In Europa zullen meer dan 1.000 geleverde Tetra Pak-verpakkingslijnen potentieel worden getransformeerd. Dit betekent dat meer dan 20 miljard verpakkingen naar verwachting de komende drie jaar zullen worden omgezet. In totaal behelst dit ongeveer 40 verschillende soorten verpakkingen met tethered caps die ook beschikbaar komen in een versie van plantaardig materiaal. De eerste die op de markt wordt gebracht, is de HeliCap 26 Pro-Closure. De dop heeft een nieuw schroef- en klapconcept met een zelfvergrendelende scharnier voor gebruiksgemak en het beschermen van het product, claimt Tetra Pak.


De drankenkartons van Tetra Pak worden voorzien van tethered caps.

SUP-richtlijn

Deze stappen staan centraal om ervoor te zorgen dat de klanten van Tetra Pak in Europa klaar zijn om te voldoen aan de Single Use Plastics (SUP)-richtlijn. Dit is een integraal onderdeel van de bredere aanpak aangekondigd in de Plastics Strategy en een belangrijk onderdeel van de EU Circular Economy Action Plan. De hoofddoelstelling van deze richtlijn is het voorkomen en verminderen van zwerfvuil op zee afkomstig van kunststof artikelen voor eenmalig gebruik. Ook buiten Europa wordt gewerkt aan vergelijkbare maatregelen, informeert het bedrijf.

Artikel delen