Unilever onthult Degree Inclusive: deo voor gehandicapten

Unilever onthult Degree Inclusive: deo voor gehandicapten

Unilever onthult Degree Inclusive, een deodorant die is ontworpen voor mensen met een handicap. Deze deoroller is groter en brengt meer product aan met minder slagen. Bovendien heeft de afgeronde verpakking aan de onderkant voorgevormde grepen en is het deksel voorzien van een haak. Ingebouwde magneten helpen bij het openen. Het label is ook groter en bevat braille.

Volgens het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft 26% van de volwassenen een of andere handicap. Van dat deel heeft 3,6% (of meer dan 11,8 miljoen) van die mensen een handicap die het moeilijker maakt om zichzelf te wassen of zich aan te kleden.
Helaas zijn de meeste producten ontworpen met weinig aandacht voor de behoeften van gehandicapte consumenten. Sommige mensen kunnen een sproeikop niet naar beneden drukken of de knop aan de onderkant van hun deodorant draaien om hem omhoog te laten komen. Een vluchtig overzicht van de typische persoonlijke verzorgingsproducten die we minstens één keer per dag gebruiken, zou een reeks aan verpakkingen bevatten die beide handen en complexe of krachtige acties vereisen om het product te gebruiken.


Degree Inclusive is groter en brengt meer product aan met minder slagen. Bovendien heeft de afgeronde verpakking aan de onderkant voorgevormde grepen en is het deksel voorzien van een haak. Ingebouwde magneten helpen bij het openen.

Samenwerking voor Degree Inclusive

Nu heeft Unilever een nieuw concept onthuld dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met een handicap, genaamd Degree Inclusive. De eerste versie is ontworpen in samenwerking met de Muscular Dystrophy Association, het Open Style Lab, The Lighthouse Chicago, een panel van ontwerpers, ingenieurs, ergotherapeuten en, nog belangrijker, 200 consumenten met verschillende handicaps om de eerste deo roll prototype uit te proberen. Unilever heeft niet aangekondigd wanneer Degree Inclusive breed beschikbaar zal zijn, hoewel de aankondiging stelt dat feedback op basis van dit prototype zal worden opgenomen in de uiteindelijke commerciële release.


Degree Invlusive is handig op te hangen via een haakje aan de deksel.

Degree Inclusive geeft vertrouwen

‘Als een merk dat zich inzet voor het wekken van vertrouwen bij iedereen om meer te bewegen, gelooft Degree dat niemand zich moet laten weerhouden van het zweten en genieten door sporten en bewegen’, zegt Kathryn Swallow, global Degree brand vice president, in de aankondiging van Degree inclusief.
‘Meer dan 60 miljoen mensen in de VS leven met een handicap, maar producten en ervaringen zijn nog steeds niet ontworpen met deze gemeenschap in gedachten’, zegt Swallow toe. ‘Met Degree Inclusive hopen we de branche te stimuleren om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap een gelijk speelveld krijgen.’


Degree Inclusive, een deodorant die is ontworpen voor mensen met een handicap.

Artikel delen