Vernieuwd design private label Coop

Vernieuwd design private label Coop

Coop Supermarkten gaf haar huismerken onlangs een nieuw verpakkingsdesign. In de laatste uitgave van VerpakkingsManagement gaven we hier aandacht aan. Door middel van kennismakingscampagne ‘Onze allerbeste keuze voor jou’ brengen Coop en designbureau Yellow Dress Retail de vernieuwde huismerken blijvend onder de aandacht.

Neem een proefabonnement op VerpakkingsManagement

Vertrouwde uitstraling Coop

Het vernieuwde design van de private labelmerken Coop en Trots van Coop, geeft Coop als merk een eigen gezicht in de 314 winkels en zorgt voor eenheid, herkenbaarheid terwijl de uitstraling vertrouwd blijft.

Coop-klanten dachten mee over het nieuwe design van de huismerken



Trots van Coop

Huismerk Top! van Coop kreeg een nieuwe naam: Trots van Coop. Deze naam koos de coöperatieve supermarkt samen met haar klanten. Ook over het nieuwe design van de huismerken dachten Coop-klanten mee. Met de feedback uit onder meer het Luisterpanel – een digitaal klantenonderzoek – is het ontwerp verder aangescherpt en is het gebruik van duurzamer verpakkingsmateriaal een prominenter aandachtspunt geworden.

‘De beste keuzes maak je samen’

Bert Nijland, Hoofd Formulemanagement, is trots op het resultaat: ‘Onze huismerken zijn van hartstikke goede kwaliteit, goedkoop én ze zien er goed uit. Daar zijn we trots op. Dat laten we zien met de nieuwe naam en de nieuwe designs. Én in de samenstelling van het assortiment. We bekijken per categorie, samen met Category- en Formulemanagement, leveranciers en Yellow Dress Retail, waar in de opbouw van het assortiment nog winst te behalen is. De beste keuzes – ook hierin – maak je tenslotte samen.’

Yellow Dress Retail

De verbindende o’s van Coop vormen de kern van het strategisch sterke concept, van de hand van het Amsterdamse bureau Yellow Dress Retail. De unieke grafische vorm zorgt voor herkenbaarheid én biedt ruimte voor variatie. Er ontstaat een eigen beeldtaal die Coop onderscheidt van andere merken. Michelle Romeo-Wiegman, Creatief Directeur Yellow Dress Retail: ‘Een private label onder eigen naam maakt Coop als merk zichtbaarder. Coop wordt met de vernieuwde huismerken nóg sterker neergezet als de supermarkt voor de dagelijkse maaltijdoplossing. Het verpakkingsdesign sluit dicht aan op de merkwaarden Lekker en Dichtbij en toont de persoonlijkheid van Coop als merk: oprecht, eerlijk, een tikje brutaal.’

Nieuwe kennismaking

Vanaf week 16 kregen de nieuwe designs echt body in de 314 Coop-winkels, toen er veel versproducten – vlees, vis, vega, tapas, kaas en vleeswaren – met een nieuwe verpakking instroomden. Eerder gingen de broodafdeling en het aardappelschap al over op het nieuwe design.

Artikel delen