Pringles lanceert recyclebare papieren verpakking bij Tesco

Pringles heeft recycleerbare papieren verpakking gelanceerd bij Tesco.

Pringles lanceert recyclebare papieren verpakking bij Tesco

Pringles heeft recyclebare papieren verpakking gelanceerd via een exclusieve samenwerking met Tesco. Bij de nieuwe koker, die vanaf begin dit jaar in de winkel in de schappen liggen, is stalen bodem vervangen door een papieren exemplaar waardoor het geheel bij het oud papier kan. Alleen het recyclebare plastic deksel moet apart worden weggegooid.

De nieuwe Pringles kokers liggen ook in de schappen bij One Stop, onderdeel van de Tesco Group, en zullen tegen eind 2024 ook bij andere retailers gelanceerd worden. Er wordt verwacht dat dit jaar alleen al bij Tesco ongeveer 48 miljoen van de recycleerbare kokers zullen worden verkocht.

Pringles in papieren verpakking

Pringles in papieren verpakking moet 15 maanden houdbaar zijn

De verduurzaming omvatte een investering van 86 miljoen pond in nieuwe technologie. Hiervoor is uitvoerig getest door verpakkingsexperts om er zeker van te zijn dat de zadelvormige chips 15 maanden lang beschermd en vers blijven, aldus Pringles-eigenaar Kellanova.

‘We weten dat mensen hun impact op de planeet willen verminderen en het is onze verantwoordelijkheid om de recycleerbaarheid van onze verpakkingen te verbeteren", zegt Chris Silcock, MD van Kellanova UK.
‘We hebben hard gewerkt om een ​​recyclebare papieren Pringles-koker te ontwikkelen en te testen en we hebben aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe technologie om onze fabrieken in staat te stellen deze te produceren.’

 

In 2025 alles recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar

Deze stap maakt deel uit van Kellanova's streven om tegen 2025 al haar verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar te maken. 
In 2023 gingen Pot Noodle en Mars de verduurzaming van Pringles al voor door de respectievelijk een kunststof beker en wikkel te vervangen door papieren versies.

 

Artikel delen