Pro Carton opent inschrijving Young Designer Award 2024

Pro Carton opent inschrijving Young Designer Award 2024

Inschrijvingen voor de Pro Carton Young Designers Award (PCYDA) 2024 en Pro Carton Student Video Award (PCSVA) zijn nu geopend, in de zoektocht naar de volgende generatie kartoninnovators.

Ter bevordering van duurzame verpakkingsinnovatie in heel Europa zoeken de PCYDA en PCSVA opkomende talenten op het gebied van duurzaam verpakkingsontwerp en film maken. Beide competities, met gratis deelname, moedigen studenten aan om meer te leren over de verpakkingsindustrie, terwijl ze tegelijkertijd de kans krijgen om hun creatieve vaardigheden te verbeteren.

Pro Carton Young Designers Award

De Pro Carton Young Designers Award blijft een prestigieus platform voor getalenteerde, jonge ontwerpers. Deze award biedt studenten de kans om hun innovatieve ideeën te pionieren en te presenteren in drie categorieën: Creatieve Kartonnen Verpakking: Voeding en Drank, Creatieve Kartonnen Verpakking: Overige en als derde de Duurzaamheidsprijs. Deze competitie biedt studenten de mogelijkheid om leerervaring buiten het klaslokaal op te doen, netwerken op te bouwen, carrièrekansen te creëren en spannende prijzen te winnen.

Winnaars

De winnaars van de Pro Carton Young Designers Award 2023 waren Nang Htwe Htwe Lwin uit het Verenigd Koninkrijk, de ontwerper van UrbanBITE, voor de categorie Creatieve Kartonnen Verpakking: Voeding en Drank, trio Maria Paula Monroy Vargas, Sarah Drauschke en Margo Rindle van de FH Münster - MSD Münster School of Design in Duitsland voor de Creatieve Kartonnen Verpakking: Overige, en Johannes Nyborg Heyning van Arkitektur - og designhøgskolen in Oslo ontving de Duurzaamheidsprijs voor het ontwerp Tapout.

Pro Carton Student Video Award

De Pro Carton Student Video Award nodigt jonge aspirant-videografen uit om overtuigende video's te produceren die de veelzijdigheid, duurzaamheid en innovatie van kartonnen verpakkingen benadrukken. Deze prijs stelt studenten in staat om op een unieke en boeiende manier de voordelen van karton in het dagelijks leven uit te leggen, waarbij de beste inzendingen worden beloond met geldprijzen.

De winnaar van de Pro Carton Student Video Award 2023 was The PRO's of Carton, gefilmd en bewerkt door Jasmin Hein en Sofia Rohnefeld van Höhere Graphische Bundes- Lehr- und Versuchsanstalt in Oostenrijk.

Meer dan 750 inzendingen

Vorig jaar ontving de Pro Carton Young Designer's Award meer dan 750 unieke inzendingen uit 30 landen, terwijl de Pro Carton Student Video Award 33 inzendingen ontving uit 17 landen. Naast de geldprijs voor de winnende inzending worden alle winnaars uitgenodigd voor de officiële prijsuitreiking op 19 september in Berlijn, Duitsland, tijdens het jaarlijkse congres van de European Carton Makers Association (ECMA). De ceremonie zal ook de gerenommeerde European Carton Excellence Awards bevatten.

Pro Carton Young Designer PopCap

 

Artikel delen