Bierblikjes eren Poolse helden

Bierblikjes eren Poolse helden

Het Poolse biermerk Tatra eert de alledaagse helden van Polen in een serie van zes blikken in beperkte oplage. De zes afgebeelde experts uit verschillende vakgebieden tonen op de door Ardagh Group geproduceerde blikken wat je kan bereiken met visie en expertise.

Tatra, genoemd naar de bergketen op de grens tussen Polen en Slowakije, maakt deel uit van Heineken’s Grupa Żywiec brouwerijgroep. De bierbrouwer richt haar actie op hardwerkende bierliefhebbers en presenteert zes iconische ‘mensen met karakter’ uit beroepen in heel Polen. Tegen een basiskleur van heroïsch goud, viert elke 500 ml een vakman van een bepaald vakgebied. De beroepen zijn symbolisch in plaats van letterlijk, waardoor consumenten zich vereenzelvigen met de getoonde karakters.
Een hardwerkende mijnwerker wordt bijvoorbeeld gekarakteriseerd als ‘Black Goldsmith’, terwijl een bootsman die het weer trotseert ‘Sea Wolf’ wordt genoemd. ‘Meester in zijn vak’ staat voor geschoolde bouw- en handarbeiders. De ‘Four-Wheel Expert’ hanteert met trots mechanisch gereedschap; en ‘Fire Tamer’ is die belichaming van helden: de brandweerman. De set wordt compleet gemaakt door de nobele ‘Mountain Guard’ - een weerspiegeling van Tatra's langdurige steun voor de Poolse GOPR (Mountain Volunteer Rescue Service). De mannen kijken recht naar buiten en stralen een inspirerend gevoel van kracht uit, in beelden die trots en gepassioneerd zijn.

Printtechnologie

Het bereiken van de verfijnde look op de Tatra-blikken bracht verschillende complexiteiten met zich mee voor het lokale grafische team van Ardagh in Radomsko, Polen. Dergelijke gedetailleerde en genuanceerde afbeeldingen van gezichten zijn bijzonder moeilijk na te maken binnen de beperkingen van de printtechnologie voor drankblikjes, die complexe zeefdruk en absolute precisie vereisen in elke fase van het ontwerp en de uitvoering. Desalniettemin ging het team de uitdaging aan. Het resultaat is een heldere afdruk die kan worden bereikt bij volledige productiesnelheid, met alle nodige variatie in tinten en contrasten door het hele beeld, en zonder kwaliteitsverlies.

Artikel delen