“Tiny Tony’s” in duurzame Sappi verpakking

“Tiny Tony’s” in duurzame Sappi verpakking

Tony’s Chocolonely wilde voor de secundaire verpakking van haar onlangs geïntroduceerde “Tiny Tony’s”-assortiment nieuw ontworpen papieren zakjes. De Nederlandse chocoladefabrikant richtte zich tot de Zuid-Afrikaanse papierproducent Sappi.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Tony’s Chocolonely produceert en verkoopt fair trade chocoladerepen. De fabrikant is tegen alle praktijken van slavernij, kinderarbeid of andere vormen van uitbuitingen en had een duidelijk idee over het verpakkingsmateriaal voor haar producten.

Duurzame Sappi verpakking

Voor de secundaire verpakking van “Tiny Tony’s”  – 20 kleine 9 grams chocolade repen -  wilde de chocoladefabrikant een papieren oplossing.

Sappi ontwikkelde een stazak van haar Guard Nature MS papier. De kenmerken van het ongecoate papier zijn warmteafdichting en een geïntegreerde minerale oliebarrière aan de achterzijde. Het is volledig recyclebaar en PEFC en FSC gecertificeerd. Het papier is ontworpen voor de voedingsindustrie, bijvoorbeeld voor binnenzakken droog voedsel, zoals rijst en pasta.Tony's Chocolonely kiest duurzame Sappi-verpakking voor haar "Tiny Tony's

 

Tony's Chocolonely kiest duurzame Sappi verpakking voor Tiny Tony's - Julia WienkJulia Wienk, sourcer bij Tony's Chocolonely, legt uit: ‘De uitdaging was om een papier te vinden dat paste bij onze eisen: een papier waarop we met een vergelijkbare hoge kwaliteit konden printen en die sterk genoeg zou zijn om 20 Tiny Tony's vast te houden.’

Nederlandse consulting partners

In de zoektocht naar het juiste papierproduct werd de chocoladeproducent ondersteund door twee Nederlandse consulting partners: NOMI Co-Packing en Packaging Partners.

NOMI was met haar ervaring in de gewenste stazak, ook wel doypak genoemd, de juiste partner, verklaart Tony’s Chocolonely.

Artikel delen