Wildmoor-whisky’s in luxe presentatiedozen met natuurlijke uitstraling

Pusterla 1880 verpakking WGS Wildmoor whisky's

Wildmoor-whisky’s in luxe presentatiedozen met natuurlijke uitstraling

Pusterla 1880 produceerde de presentatiedozen voor Wildmoor, een nieuwe reeks luxe (23-, 30 en 40-jarige) Schotse whisky's van William Grant & Sons (WG&S). Materiaalkennis, technische expertise en productie-expertise waren sleutelfactoren in het productieproces.  

Uit het landschap gesneden

Wildmoors visuele identiteit is gedurfd, eigentijds en visualiseert een duurzame, tijdloze kwaliteit. De verpakking weerspiegelt dit; de fles en presentatiedozen zijn zo ontworpen dat deze uit het landschap lijken te zijn gesneden. De presentatiedozen vormen ook een aanvulling op het langwerpige ontwerp van de fles. De dozen van de 23-jarige Dark Moorland en de 30-jarige Rugged Coast hebben een opening aan de bovenkant, de doos van de 40-jarige Black Mountain heeft een opening aan de voorkant. Bovendien is deze doos geproduceerd in een contrasterend geheel zwart ontwerp. Het landschap wordt bereikt door hints van witte inkt als basis onder CMYK. De productiedoos is voorzien van een leren treklipje met een Wildmoor-logo in reliëf.

De tekst gaat onder de foto verder.

Pusterla WSG Wildmoor whiskys
De 40-jarige Black Mountain whisky en de 23-jarige Dark Moorland whisky van Wildmoor

Printgevoelige coating

Om de afbeeldingen perfect op de presentatiedozen te kunnen drukken en het effect van de koperfolieversiering van het Wildmoor-logo te optimaliseren, was een zorgvuldige papierselectie nodig. Voor de presentatiedozen van de 23- en 30-jarige whisky’s adviseerde Pusterla het papiertype GF Smith MAX vanwege de printgevoelige coating. Dit levert een beeld met hoge helderheid op en hoewel het papier gecoat is, voelt het ongecoat aan. Dit past bij de natuurlijke uitstraling van de afbeeldingen.

Ingewikkeld folie-effect

Uitdagingen tijdens het productieproces waren om een uitstekende printdefinitie, kleur en het ingewikkelde folie-effect te realiseren. Het gebruik van speciale coatings voorkwam vlekken tijdens de productie – vooral belangrijk voor de lichter gekleurde dozen. Om volledig aan de eisen van WG&S te voldoen maakte Pusterla gebruik van de expertise van haar wereldwijde fabrieksnetwerk. De presentatiedozen van de 23- en 30-jarige whisky’s worden in Groot-Brittannië geproduceerd, die van de 40-jarige whisky in Azië.

Artikel delen