Kipster wisselt van eierdoosje

Kipster wisselt van eierdoosje

Kippenboer Kipster introduceert nieuwe eierdoosjes. Ze zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. De CO2 die vrijkomt bij het productieproces wordt gecompenseerd. Dat maakt de doosjes CO2 neutraal. Aldus het bedrijf.

Neem nu een abonnement op VerpakkingsManagement en ontvang het blad het eerste jaar met 30% korting.

De eieren van Kipster waren naar eigen zeggen al CO2 neutraal. De onderneming wordt daarom wel ‘de meest mens-, milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld’ genoemd. Een predicaat waarmee het bedrijf zich graag profileert, maar wat Ruud Zanders, mede-oprichter van de onderneming, ook direct relativeert.

‘Leuk hoor, zo’n kwalificatie, maar denk niet dat we hierdoor zelfgenoegzaam achteroverleunen. Integendeel, het Kipster-team ziet nog veel mogelijkheden om te innoveren. Dat we de uitstoot van ons doosje nu compenseren, is een kleinigheidje. Te meer omdat het nieuwe doosje per saldo meer CO2 uitstoot dan het oude doosje dat is gemaakt van Paperfoam.’


Kippenboer Kipster gebruikt voortaan een ander eierdoosje. De CO2 die vrijkomt bij het productieproces wordt gecompenseerd.
Kippenboer Kipster gebruikt voortaan een ander eierdoosje. De CO2 die vrijkomt bij het productieproces wordt gecompenseerd.

Uitbreiding activiteiten

Kipster wisselt van doosje, omdat het bedrijf de vleugels uitslaat in onder meer Engeland, Frankrijk, de VS en België. Voor het borgen van de continuïteit werkt Kipster nu samen met dozenproducent Hartmann. De fabrikant laat de CO2 footprint van het doosje berekenen volgens de Greenhouse Gas Protocol en compenseert de uitstoot via Climate Partner.

Nieuw design

Naast het materiaal en de vorm van de verpakking, is ook de huisstijl van de kippenboer vernieuwd. Het Amsterdamse ontwerpbureau Moker tekende voor het design. Het etiket verwijst naar de essentie van Kipster: de kip is de ster van het bedrijf en staat centraal. Het abstracte landschap, waarin het logo geplaatst is, verwijst naar de kringloop die Kipster probeert te sluiten om het milieu zo veel mogelijk te sparen.

Artikel delen