VM Nieuwsronde buitenlandse media | Multinationals zetten eigen recyclingfabriek op

De redactie van VerpakkingsManagement scant wekelijks buitenlandse verpakkingssites op noviteiten en ontwikkelingen. Deze week vielen ons onderstaande berichten op uit Packaging Europe, Recycling Today, Packaging Europe, Packaging Scotland en PackagingNews Australia.

Multinationals VS zetten eigen recyclingfabriek op

Een groep multinationals in de Upper West van de VS zet onder de naam MBOLD en in samenwerking met Myplas een recyclingfaciliteit op voor flexibele verpakkingen en folies. De groep bestaat onder meer uit General Mills, Schwan's, Target, Ecolab, Cargill en Land O'Lakes en investeert 9,2 miljoen dollar in dit project.

MBOLD zegt dat de Verenigde Staten jaarlijks zo'n 6 miljoen tot 7,5 miljoen ton flexibele verpakkingen en folies. Volgens de groep wordt jaarlijks slechts vijf procent gerecycled, en de rest wordt gestort, verbrand of zelfs in het milieu geloosd.

‘We bouwen aan een regionaal ecosysteem om circulaire benaderingen voor flexibele film te ondersteunen’, zegt JoAnne Berkenkamp, ​​directeur van MBOLD. ‘Door samen te werken, katalyseren we een nieuwe circulaire economie die de toegang tot filmrecycling in de Upper Midwest zal vergroten, de voorraad gerecyclede kunststof voor gebruik in nieuwe filmproducten zal vergroten en de uitstoot zal verminderen.’

De nieuwe filmrecyclingfabriek van Myplas zal worden gevestigd in Rogers, Minnesota, ten noordwesten van Minneapolis, en zal werk bieden aan ongeveer 300 mensen.

Bron: RecyclingToday

Recyclingnews, MBOLD

Hologramtechnologie voor zakjes

Verpakkingsproducent Printpack is een samenwerking aangegaan met Fathom Optics om het een hologramachtige 3D-zakje op een flexografische pers te ontwikkelen. Met behulp van standaardinkt en apparatuur creëert de software van Fathom optisch variërende functies met de illusie van beweging en diepte, net als een hologram.

Hoewel hologrammen vaker worden gebruikt als beveiligings- en anti-namaakmaatregelen op verpakkingen, kunnen holografische effecten ook een grotere visuele impact voor het product hebben, vooral als de 3D-beelden kunnen worden uitgebreid tot het gehele oppervlak van de verpakking en een bewegend effect geven.

Printpack demonstreert Fathom’s software met een jungle-thema. Door de optische printeffecten lijkt het alsof de tijger door de omringende junglebladeren komt.

Bron: Packaging Europe

PackagingEurope-1

Lidl worst in Prevented Ocean Plastic-verpakkingen

LIDL bouwt voort op het gebruik van Prevented Ocean Plastic-verpakkingen door de verpakkingen uit te breiden naar haar vlees assortiment. Een selectie worsten van de supermarkt worden verpakt in trays met minimaal 30% Prevented Ocean Plastic.

Het voorkomen van oceaanverpakkingen is het werk van Bantam Materials. Het bedrijf maakt de verpakkingen van afgedankte flessen die gevonden zijn in Zuidoost-Azië binnen 30 mijl van de kustlijn of grote waterweg die in de oceaan stroomt.

De flessen worden gesorteerd en verwerkt voordat ze worden gebruikt om verpakkingen te maken. Het hele proces is volledig traceerbaar, met een gedocumenteerde verantwoordingsketen.

Lidl was de eerste retailer in het Verenigd Koninkrijk die Prevented Ocean Plastic in 2020 in zijn verpakkingen verwerkte. Het wordt nu gebruikt in 'de meeste' assortimenten verse vis van het eigen merk van de retailers en wordt ook gebruikt in sommige van zijn assortimenten pluimvee.

Bron: Packging Scotland

Packaging Scotland

Duurzame labeloplossingen voor de farma

Op CPhI Frankfurt presenteert Schreiner Group duurzame labeloplossingen voor de farmaceutische industrie. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan gerecyclede en duurzame grondstoffen, gesorteerde recycling en het verminderen van de CO 2 -uitstoot. Zo toont de groep op de beurs het Pharma-Tac label voor infuusoplossingen met geïntegreerde hanger.

Het bedrijf heeft ook een auto-injectorlabel voor injectiesystemen met een antislipfunctie. De milieuvriendelijke versies van beide productoplossingen maken gebruik van filmmaterialen die ofwel gerecycled zijn of gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen.

Bron: Packaging Journal

Packaging Journal-1

Blessurevrij palletiseren met robots

Uit een recent onderzoek van Universal Robots blijkt dat overbelasting en repetitieve bewegingen respectievelijk 24% en 8% van de arbeidsblessures in de VS veroorzaken. De oplossing ligt volgens het onderzoek in het werken met robots.

‘Handmatig palletiseren is niet alleen gevaarlijk’, aldus James McKew, regionaal directeur van Universal Robots APAC, ‘maar het is ook kostbaar.’

‘Gezamenlijke automatisering maakt de weg vrij voor een tevreden en productief personeelsbestand. Er zijn echter nog steeds miljoenen taken die geautomatiseerd kunnen worden, en het is aan ons om de manier waarop het werk wordt gedaan te veranderen’, vervolgt McKew.

Bron: PackagingNews Australia

Packaging News AUS

 

 

Meer artikelen

recent new image
Bayer introduceert unieke...

Bayer heeft een unieke...

Lees meer
recent new image
Optimum Group helpt...

Robbert-Jan Pos, sales developement...

Lees meer
recent new image
Duurzaam verpakken:...

Na het succesvolle debuut in 2023 van...

Lees meer
recent new image
Van koffieverpakking naar...

Een op het eerste gezicht wellicht...

Lees meer
Image-Jul-30-2024-06-11-03-7865-AM

VM nieuwsbrief

  • Blijf op de hoogte met het laatste nieuws uit de verpakkingsindustrie
  • Techniek, duurzaamheid, design en meer
  • Gratis in jouw inbox