Amcor lanceert recyclebare papieren snoepverpakking met hoge barrière

Amcor lanceert recyclebare papieren snoepverpakking met hoge barrière

LifeSpan Performance Paper is het eerste product dat wordt gelanceerd op het AmFiber-platform, dat Amcor onlangs heeft aangekondigd.

Het nieuwe product is een vetbestendige, FSC-gecertificeerde papiergebaseerde folie met een hoge barrière. LifeSpan heeft meer dan 80% papiervezels en is PVDC-vrij. Hierdoor kan het volgens Amcor in de meeste Europese landen worden gerecycled.

Barrière papier getest

Amcor zegt dat zij haar LifeSpan papier met succes heeft laten testen door FMCG-merken en dat het naar verwachting in 2022 in winkels in Europa zal verschijnen voor snacks en zoetwaren, met een uitbreiding naar koffie en culinair.
‘LifeSpan Performance Paper is een unieke op papier gebaseerde oplossing die een hoge barrière vormt, zelfs in tropische omstandigheden’, zegt R&D-manager Noemi Bertolino. ‘Onze klanten hebben bevestigd dat hun verpakkingslijnen uitstekend presteren en dat ze een hoge barrière na verwerking hebben, waardoor ze twee veelvoorkomende uitdagingen overwinnen bij het overschakelen op papier.’
‘Deze lancering is het resultaat van Amcors benadering van materiaalinnovatie. We streven ernaar om de duurzaamheid van verpakkingen voortdurend te verbeteren en tegelijkertijd de prestaties te leveren die merken nodig hebben.’


LifeSpan Performance Paper is het eerste product dat wordt gelanceerd op het AmFiber-platform.

Artikel delen