Energie besparen door efficiënt aandrijven

Energie besparen door efficiënt aandrijven

Op 29 oktober vindt in het 1931 Congrescentrum in ’s Hertogenbosch het Efficiënt Aandrijven Event plaats. Fabrikanten en leveranciers van componenten en systemen laten zien hoe zij samen met die industrie de oplopende energiekosten kunnen reduceren.

De elektriciteitsprijs voor de industrie stijgt dit jaar tot € 63,-/MWh. Ter vergelijking: in de eerste helft van 2016 was de prijs nog € 25,-/MWh. Daar komt bij dat er regelgeving komt over de uitstoot van CO2. Het is voor de industrie daarom de hoogste tijd om serieus te kijken naar nieuwe energiebesparende oplossingen die momenteel of in de nabije toekomst door fabrikanten en leveranciers binnen de energietransitie (zullen) worden aangeboden. Die oplossingen zijn vooral te vinden in de aandrijfsystemen, want zij bepalen voor bijna 70% het elektriciteitsverbruik van de Nederlandse industrie. Door nieuwe technieken is het mogelijk om 20 tot 30% winstgevende energiebesparingen te bereiken.

Dagvullend programma
Het Efficiënt Aandrijven Event gaat met een dagvullend lezingenprogramma en diverse workshops in op dit (ook voor de verpakkingsindustrie) belangrijke thema.

www.efficientaandrijven.nl

Artikel delen