Verbeterd horecaconcept voor frituurolie

Verbeterd horecaconcept voor frituurolie

In opdracht van en in samenwerking met Royal Smilde Natura te Heerenveen heeft Bark Innovations een nieuwe opslagtank ontwikkeld voor het Smilde frituurconcept. Smilde Natura levert, met name aan de horeca, een concept waarbij frituurolie wordt gebracht en de gebruikte olie wordt afgehaald.

Men gebruikte daarvoor onder andere de zogenaamde Natura Grootverpakking; een trolley gemaakt uit één stuk van roestvrij staal. Bark heeft de rvs-tank vervangen door een rotatiegegoten transparante tank die als los onderdeel in de trolley wordt geplaatst. Daarmee wordt voorkomen dat een afgekeurde tank leidt tot afkeur van de gehele trolley, wat hoge kosten bespaart. 
De transparantie van de rotatiegegoten tank is eveneens een verbetering ten opzichte van de rvs-situatie, aangezien de klant het vloeistofniveau eenvoudig kan signaleren, mede doordat er een inhoudsaanduiding op de tank is aangebracht.

Voordelen
Qua reinheid zijn er eveneens vele voordelen te noemen, zoals betere reinigbaarheid van de rotatiegegoten tank als gevolg van de ronde hoeken die kenmerkend zijn voor het rotatie-moulding proces. Het volledig gesloten CDS-1 systeem waarmee de olie uit de tank gepompt wordt, zorgt voor het uitsluiten van mogelijke contaminatie tijdens het transport en bij het gebruik door klanten. Daarnaast zijn de tank en het CDS-1 systeem zodanig op elkaar afgestemd dat de restlediging van de tank optimaal is. 

Vervolg
Qua presentatie en functionaliteit is de nieuwe frituurtrolley duidelijk een modernere, frisse en vooral hygiënische innovatie ten opzichte van de oude rvs-trolley. Bovendien is deze oplossing qua aanschaf en exploitatie vele malen gunstiger vanuit een kostenperspectief. 
Volgens Bark Innovations zijn de eerste reacties vanuit de markt inmiddels dermate positief dat Smilde Natura heeft besloten om naast de huidige 150 liter versie ook de oude 200 liter rvs-versie op dezelfde wijze te vervangen.

www.smildenatura.nl / www.bark-innovations.com/nl/

 

 

 

Artikel delen