Streven naar win-win situaties bij Nolet Family Distillery

Deze column wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen. Dit keer Caspar Bogerd  van Nolet Family Distillery

Streven naar win-win situaties bij Nolet Family Distillery

Tags: opinie

Deze column wordt verzorgd door de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen. De volgende “Dag van …” wordt geschreven door René Peeters solutions engineer bij Syntegon

Agenda

8u15 Value Added Packagings check
9u00 Testpallet in ontvangst nemen
10u00 E-mails en telefoontjes
11u00 Design VAP-overleg
12u00 Kantoorwerk
15u00 Evaluatie met bottelarij
16u00 Zoomen met joint venture partner
17u00 Sporten in Den Haag

8:30 uur: Lekkere koffie

De werkdag start traditioneel met lekkere koffie van vers gemalen bonen. In mijn mailbox een bericht van gisteravond van onze joint venture partner Diageo. De vraag is of de productievolgorde van de verschillende Value Added Packagings (VAP) nog gewijzigd kan worden. Ik vermoed van wel, maar voor de zekerheid even checken bij onze Productieplanner. Vanwege het tijdsverschil hebben we mooi nog even tijd voordat de werkdag in New York begint.

E-mails en telefoontjes

9:00 uur: Testpallet

Bottelarij team heeft een testpallet voorbereid. Mijn collega’s van de Technische Dienst hebben deze testpallet nodig voor het inregelen van een verbeterd stapelpatroon. Ik neem de testpallet in ontvangst en check of deze geschikt is voor het inregelen.

10:00 uur: E-mails en telefoontjes.

11:00 uur: Design VAP overleg

Overleg met de Communication Director over design Value Added Packaging voor komend najaar. De uitdaging is dat er twee verschillende producten samen in één giftpack zitten. Dus beide ‘Brand Worlds’ moeten samen gaan in één design.

Testpallet

12:30 uur: Lunchpauze

Een half uurtje lunchpauze. Twee collega’s van Finance en Marketing vragen of ik mee naar buiten ga voor een ommetje. Ja, gezellig. Het is prettig wandelen in het ‘Dutch Distillers District’ van Schiedam, en er staat al een heerlijk voorjaarszonnetje.

Lunchpauze

12:15 uur: Kantoorwerkzaamheden

De wandeling is een beetje uitgelopen. Het was ‘technisch weer’ vandaag, zullen we maar zeggen. Dan kan ik me nu focussen op duurzaamheid. Als we het flesgewicht van één van onze merken verlagen, dan wordt de fles een fractie smaller. Met Excel wil ik uitrekenen hoeveel de fles smaller moet worden om uiteindelijk ook meer dozen op een pallet te laten passen.

Design VAP overleg

15:00 uur: Evaluatie met Bottelarij

Evaluatie met een collega in de Bottelarij. Ik ben benieuwd naar zijn ervaringen met het nieuwe label materiaal. Het bottelarij team is blij met de nieuwe labels. De lijn kan nu sneller draaien, met minder stilstand en minder uitstoot. Een win-win situatie. Goed voor het werkplezier en de OEE (Overall Equipment Effectiveness).

Evaluatie met Bottelarij

16:00 uur: Zoom-en

Zoom met onze joint venture partner. Bij de start kletsen we wat over het weer. Daarna kan ik melden dat de laatste design wijzigingen akkoord zijn en dat we de productieplanning nu nog kunnen wijzigen. We hebben dan voor het eind van de week het definitieve voorstel nodig. Verder is het project netjes ‘on track’. Houden zo.

 

17:00 uur: Sporten

Nog even de mailbox checken, en dan afsluiten. Vanavond lekker sporten met wat vrienden in Den Haag. Ik heb er nu al zin in!

Caspar

Artikel delen