De dag van ... VNV-er Ilse van Dam bij Hill's Pet Nutrition

De dag van ... VNV-er Ilse van Dam bij Hill's Pet Nutrition

Tags: opinie

"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Ilse van Dam van Hill's lPet Nutrition.

Plaats: Etten-Leur

Functie: Packaging Engineer

Opleiding: Food Packaging, Has Hogeschool

Hobby’s: Hiken, schaatsen en tuinieren

 

Agenda:

7u00: Wandelen met de hond

7u45: In de auto richting Etten-Leur

8u30 : Artwork nakijken, pallet patronen maken

10u00: Verpakking afvullen in het lab

12u00: Lunch met Nederlands uurtje

13u00: Monthly EU pack meeting

14u30: Heftruck rijden

15u00: Productietest in de Etten-Leur plant.

17u30: Huiswaarts

 

 8.30 uur:

Als ondersteunende rol in alle EMEA projecten start ik de dag graag met wat administratief werk. Korte snelle taken, om de dag lekker te beginnen. Vandaag het goedkeuren van artwork, opzetten van verpakkingscodes en maken van nieuwe palletpatronen. Ondertussen chat ik met een marketing collega uit Basel over de nieuwe stickerlocatie op de verpakking.

Ilse van Dam, LR (2)

 

10.00 uur:

Op naar het lab en ook ons creatief hok. Voor een nieuwe product launch willen we een specifiek gewicht in de markt zetten. Vaak kan op basis van de density berekend worden welke bestaande verpakking geschikt is, maar vandaag wil ik wat potentiële verpakkingsformaten testen en deze afvullen met brokken om het juiste volume te bepalen. Na wat finetunen met schaar en sealapparaat, ben ik tevreden over een tweetal formaten. De volgende stap is het bestellen van samples voor een productietest.

Ilse van Dam, LR (4)

 

12:00 uur:

Lunchen met mijn fijne team en collega’s, en vandaag betekent dat ‘Nederland uurtje’! Op vraag van mijn internationale collega’s spreken we op vrijdag enkel Nederlands tijdens de lunch. Eén van de weinige momenten (buiten de supermarkt om) dat ze het Nederlands daadwerkelijk kunnen oefenen.

Ilse van Dam, LR (5)-1

 

13:00 uur:

Om één uur staat maandelijks de EU packaging meeting op het programma. Dit is een meeting waarin ik alle verpakkingstopics bespreek met onze EU productieteams uit Etten-Leur en Hustopece (Tsjechië). We bespreken alle projecten met impact op de productielijnen, de voortgang van optimalisaties en verpakkingsissues. Een fijn moment om alles te doorlopen met het kwaliteitsteam, de lijnmanagers, operationlead, planning en IT afdelingen.

Ilse van Dam, LR (3)

 

14:30 uur:

Vandaag staat er ook een productietest op de planning. Nog even snel bellen met de scheduler, maar hij bevestigt dat de test om 15:00 uur start. Dat geeft mij de kans om op de heftruck te springen en de juiste pallets klaar te zetten. Heerlijk vind ik de afwisseling tussen kantoor en productie, vooral als ik op de heftruck kan rijden! Na een kort overleg met de operators starten we de test waarin we de pallet stabiliteit en pallethoogte van zakken met aangepaste deaeration onderzoeken. We beschikken in Etten-Leur over een automatisch finished good laadstation, waardoor snelle deaeration cruciaal is. Nog even snel alle bevinden uitwerken, en tijd om naar huis te gaan. Heerlijk om de dag af te sluiten met een geslaagde test!

Ilse

Ilse van Dam, LR (1)

 

Artikel delen