VNV-er Jeroen de Jongh: ‘Samen bereik je mooie resultaten’

VNV-er Jeroen de Jongh: ‘Samen bereik je mooie resultaten’

VNV-er Jeroen de Jongh: ‘Samen bereik je mooie resultaten’

Tags: opinie

De column 'De dag van ...' wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV). Deze column is van Jeroen de Jongh, packaging technology manager bij FrieslandCampina. De volgende column wordt geschreven door Sanne van der Molen, verpakkingstechnoloog bij Eshuis.

Geluk is voor mij de vrijheid om buiten de gebaande paden te denken en met ontwerpen en oplossingen te komen die voldoen aan de functionaliteitseisen. Verder hecht ik waarde aan een omgeving waarin je op een fundamentele manier tastbare dingen kunt creëren en mensen kunt inspireren. Voor mij moet een ontwerp voldoende doordacht zijn om toekomstige behoeften en toepassingen te ondersteunen. En dat je – door dat te doen – jarenlang kunt genieten van het resultaat en kunt groeien als professional.

Jeroen, achter computer

09:00 Projectoverleg

We zijn met de nodig verduurzamingsprojecten bezig. We starten met een projectoverleg met leverancier en collega’s in Azië. We bespreken de testen die de komende weken gepland staan in onze fabrieken, bij de leverancier en in het R&D-centrum. Het is belangrijk dat we de verwerkbaarheid én de shelf life gaan testen. De resultaten zullen bijdragen om het nieuwe duurzamere materiaal verder uit te rollen over onze fabrieken en markten.

Jeroen, presentatie

10:00 Wereldwijd teamgesprek

Hierna hebben we een packaging development-teamoverleg met collega’s verspreid over de hele wereld. Zeker met de nieuwe strategie is het interessant (en ook gewoon leuk) om iedereen weer eens te zien en de nieuwe doelstellingen te bespreken. Omdat iedereen wereldwijd verspreid zit komt iedereen naar de lokale kantoren waarna we via Teams de verschillende locaties verbinden.

Jeroen, pauze

12:00 Lunch

De inwendige mens voeden en bijpraten met collega’s in het bedrijfsrestaurant.

13:00 Data onder de loep

We hebben een overleg over de kwartaalresultaten van de verpakkingsduurzaamheid. Er is veel data verzameld en gekoppeld met wat we waar hebben verkocht. Deze resultaten moeten we eerst intern bespreken en koppelen met lopende projecten. Daarna kunnen we bepalen of we nog op schema liggen of dat we er een tandje bij moeten steken.

14:00 Projectstart

In de middag hebben we een projectstartup meeting op locatie. Samen met de verschillende disciplines als Productie, Inkoop, Technologie, Kwaliteit, de projectleider en de principal, gaan we het project vormgeven. Wat is de opdracht en scope? Wat zijn de verschillende risico’s en kansen? Het meest uitdagende is een planning maken en het budget vaststellen. We hebben altijd de uitdaging om snelheid te winnen, maar wel zonder kwaliteitsverlies. Dit project zal een paar jaar duren en we willen gebruikmaken van eerdere lessen, elkaars kennis en verschillende invalshoeken. Deze laatste vind ik zelf altijd erg interessant. Je leert veel over wat het project nodig heeft, maar vooral hoe iedereen denkt en wat zij belangrijk vinden. Zo smeden we een projectteam waarmee je toekomstige uitdagingen gezamenlijk het hoofd kunt bieden. Intensief, maar altijd leuk.

18:30 Afronding

We kunnen weer tevreden naar huis.

Jeroen, voor poster

Jeroen de Jongh

Bedrijf FrieslandCampina
Plaats Wageningen en ... de fabrieken
Functie Packaging Technology Manager
Opleiding Industrieel Product Ontwerpen (HTS) & Verpakkingskundige 2
Hobby's VNV mediacommissie, motorrijden, boomverzorging, muziek, films, podcast maken

Artikel delen