Marc Lamens: ‘Flexibiliteit is de sleutel’

Marc Lamens: ‘Flexibiliteit is de sleutel’

Marc Lamens: ‘Flexibiliteit is de sleutel’

De column 'De dag van ...' wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen. Deze column is van Marc Lamens. De volgende column wordt geschreven door Sabine van Hoogenhuizen.

 

 

 

 

Als energieke, bevlogen en enthousiaste packaging engineer word ik nog elke dag enthousiast om met verschillende producten en materialen te werken. Ik vind het mooi om allerlei verschillen producten zo goed mogelijk te verpakken of verpakkingsprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarbij wil ik mijzelf niet richten op één product maar op de hele verpakkingsindustrie. Vanuit deze ambitie is Lamens Packaging ontstaan.

Marc Lamens, verschil in flessen

5:00 Testrun begeleiden

Vroeg uit de veren voor een testrun met een nieuw type RPET-resin. Deze ongebruikelijk vroege start betekent geen tijd voor het normale ochtendritueel van het maken van ontbijtjes voor de kinderen, maar rechtstreeks de auto in met een kop koffie en ontbijt voor onderweg.

Eenmaal op locatie is het meteen aanpakken geblazen. Omkleden, formulieren printen, materialen verzamelen en overleggen met de shiftleaders over de stand van zaken op de productielijn. Ondanks de voorbereidingen loopt niet alles vlekkeloos. Een storing in de preformhopper en vertraging op de lijn gooien roet in het eten. Maar zoals altijd, flexibiliteit is de sleutel. We passen de planning aan en beginnen iets later met testen en het blazen van flessen. Eerst nog snel de technische ondersteuning inschakelen om het blower-recept te controleren en ervoor te zorgen dat alle instellingen kloppen. Gelukkig is de storing snel verholpen en kunnen we de eerste flessen blazen. Na grondige checks worden de flessen opgeslagen voor verdere testen.

Marc Lamens flessen

12:00 Lunch

Klinkt als een rustmoment, maar het is snel omkleden en met een broodje en een fles water weer de auto in. Vanmiddag staat er namelijk lesgeven aan het NVC op het programma.

 

13:00 Lesgeven op locatie

De middag staat in het teken van lesgeven, vandaag een online cursus over plastic verpakkingen. Een van mijn favoriete taken, omdat ik mijn passie voor verpakkingen kan delen met mede-enthousiastelingen. Het onderwerp plastic is altijd boeiend en de interactie met de cursisten houdt me scherp, ook al merk ik na drie uur lesgeven dat mijn hoofd begint te tollen. Gelukkig maken de levendige discussies het lesgeven altijd de moeite waard.

Marc Lamens NVC

16:00 Agenda’s afstemmen

Als zelfstandige in de verpakkingsindustrie reserveer ik het einde van de dag voor het ordenen van e-mails, het afstemmen van agenda’s en het beantwoorden van belangrijke vragen van opdrachtgevers. Het is een drukke periode, maar het lukt bijna altijd om alle ballen in de lucht te houden. Dan snel de auto in voor het belangrijkste punt op de agenda: tijd doorbrengen met mijn gezin!

Marc Lamens, agenda emails

Marc Lamens

Bedrijf: Lamens-Packaging
Plaats: Berkel en Rodenrijs
Functie: Zelfstandig verpakkingstechnoloog/verpakkingskundige
Opleiding: OVK 1 Verpakkingskundige
Hobby’s: Gitaar, wielrennen en koken

Artikel delen