Paulien Olislaegers: ‘Ik hou van het verhaal achter een ontwerp’

Paulien Olislaegers van Toet Ontwerp

Paulien Olislaegers: ‘Ik hou van het verhaal achter een ontwerp’

De column 'De dag van ...' wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen. De volgende column wordt geschreven door Kenneth Baumeister.

 

Tekst: Wilma van Rooijen

vnv-logo-nieuw

 

Klaar voor de toekomst

Met Toet Ontwerp timmer ik al bijna 10 jaar aan de weg als grafisch ontwerper. Omdat ik vooral verpakkingsontwerp interessant vind, rondde ik in 2022 de opleiding NVC Packaging Specialist 1 af. Daarnaast zet ik dit jaar een belangrijke stap: Cas komt bij mij in dienst. Een jonge professional. Team Toet Ontwerp is klaar voor de toekomst!

Paulien Olislaegers en ToetOntwerp-Medewerker

08:30 Puntjes op de i

Na een koffie en even bijpraten, belt klokslag 09.00 uur Jettie van Mourik van All Day Nuts via Teams. Een afspraak waarin we de puntjes op de i zetten voor het verpakkingsontwerp dat ik maakte voor hun assortiment cashewnootjes. Een fairtradeproduct uit Burkina Faso, waarbij de totale productieketen van de noten plaatsvindt in het land van herkomst. Ik hou van het verhaal achter een ontwerp, zoals hier. 
Ik ontwierp een sierlijke, dansende Afrikaanse, die staat voor een goed bestaan: levendig, vrolijk, kleurrijk.
Mijn schetsontwerp viel gelijk in de smaak bij Jettie. Vandaag finetunen we de tekeningen en bepalen we de kleuren die we per smaak gebruiken. Anderhalf uur later hebben we flinke stappen gezet. We ronden af en plannen de vervolgafspraak vast in.

AllDayNuts_IMG_0762

10:30 Verpakking wijzigen

Tijd voor een bakkie. Ondertussen wikkel ik mijn mails af met hier en daar een telefoontje. Ik zie dat er inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd moeten worden voor de Strikolith-verpakkingen van Premium Spachtelpleister. Het gaat om de CE-markeringen en veiligheidsteksten. Ik pas in Illustrator een en ander aan en stuur de aangepaste drukwerkbestanden door naar de klant. Ondertussen voeg ik het ontwerp toe op de server waarop ik hun verpakkingen beheer.

Paulien Olislaegers en kantoorhond

12:15 Wandelen met kantoorhond

Tijd voor een verfrissende wandeling met kantoorhond Inca in het stadspark. Teruggekomen lunch ik gezellig met mijn kantoorgenoten.

 

13:00 Duurzame verpakking selecteren

Er staat een lijntekening op het programma voor een verpakking voor mijn Belgische klant OEAU. De uitdaging: een duurzame verpakking kiezen voor een gezichtscrème, met de focus op afvalscheiding en recycling. We kiezen bewust voor een paper point neck airless-omhulsel, met binnenmateriaal van monopolypropyleen. Het flesje is voorzien van een pompje, voor de houdbaarheid van het product. Ik begin met de eerste schetsen voor het doosje.

247WOOD

16:15 Foto downloaden

Ik download de fotografie van 247WOOD die we vorige week samen op locatie van de klant maakten. Tevreden kijk ik naar het resultaat.

 

17:00 Naar huis lopen

De werkdag nadert z’n einde. Ik handel nog wat mails af. Inca vindt het mooi geweest en staat klaar om naar huis te lopen. Voldaan kijk ik uit naar morgen, dan staat Stroap op het programma.

Paulien Olislaegers
Bedrijf             Toet Ontwerp
Plaats              Waalwijk
Functie            Eigenaar
Opleiding        AKV Sint Joost Den Bosch – Graphic Design                     
                          Nederlands Verpakkingscentrum NVC – Packaging Specialist 1
Hobby’s           Mountainbiken, duiken en (ver) reizen

Artikel delen