‘De energie gaat door het dak’ bij René Peeters van Syntegon

Deze column is van René Peeters van Syntegon van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen

‘De energie gaat door het dak’ bij René Peeters van Syntegon

Deze column van René Peeters van Syntagon wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen. De volgende “Dag van …” wordt geschreven door Marieke Havermans, senior business developer circular packaging TNO.

Vele vrienden vragen me hoe ik het al bijna 30 jaar weet vol te houden. Dan weet ik zeker dat ik het getroffen heb om binnen deze altijd veranderende verpakkingswereld te werken bij een gerenommeerd bedrijf waar maar weinig dagen een herhaling zijn. Op dag van schrijven bereiden we ons in Weert voor op Interpack 2023. Eindelijk kunnen we de noeste arbeid van vele “Syntegonners” aan de wereld tonen. Dit jaar nog spannender, aangezien we de wereld laten kennismaken met een geheel nieuwe serie. Een climax van engineering die weergaloos gaat inspelen op flexibiliteit, snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Agenda

7:30  Vertrek naar Syntegon
8:30  CRM-updates en mail bekijken
9:30  Ontvangstruimte gereedmaken en een laatste blik op de gereedstaande  verpakkingslijn
10:30 Ontvangst bezoek en demonstratie bij het EIC (Experience and Innovation Center PANL Syntegon Weert)
12:30 Lunch
13:30 Feedbackronde
14:30 Update van verpakkingsontwerp primair, secundair en tertiair
16:30 RFQ documenteren voor verdere opvolging
17:30 Updaten van Factory Packaging Area Layout
18:00 Snel naar huis voor het avondeten
21:00 De dag afsluiten met een stevige wandeling

2 _Syntegon_Weert

7:30 uur: Vertrek naar Syntegon

Wanneer de wekker de serene rust doorbreekt, springt deze 50-jarige man met beide benen uit bed en maak ik me klaar voor de dag. Nadat ik binnen 5 minuten van thuis op het werk ben, neem ik een eerste slok koffie, start ik mijn PC op. Wat heeft de dag voor mij in petto? Ik jakker door mijn mail, bekijk vluchtig de nieuwe aanvragen uit CRM, maar besluit dan om dit voor vandaag even te laten rusten. We maken ons vandaag op voor een demonstratie aan een Duitse klant.

10:30 uur: Demonstratie

Het product dat de klant heeft aangeleverd, is op een voortreffelijke manier van een gepaste gecodeerde en gelabelde primaire verpakking voorzien. De start van een complete verpakkingslijn. Via zakhandeling en inspectiemiddelen gaat de zak verder via kartoneerder en secundaire traypacker richting de palletizer. Alle stappen en interfaces die ik heb uitgewerkt, komen nu samen en de “silent salesmen” kunnen relaxed en stabiel de wijde wereld in verzonden worden.

De afgelopen dagen zochten we de grenzen op met het product en de huidige folie van de klant. De optimalisaties, inzichten en verbeteringen zijn door onze vakkundige mensen van het EIC als in een goed geregisseerde symfonie tezamen gebracht. Altijd weer mooi om het resultaat te tonen aan de nieuwsgierige geïnteresseerden. Optimalisatie van producthandling, materiaal, machine, methode, Moeder natuur en mens zetten Murphy duidelijk buitenspel.

1 Confectionery High Speed

13:30 uur: Demolijn

Op de andere demolijn showen we het efficiënt verpakken van cereals in een monomateriaal Doy-zip jasje en laten we zien dat we begrijpen hoe we HDPE-zijvouwzakken hermetisch gesloten in een endload kartonnetje kunnen schuiven. De ombouw van de lijn verbaast het publiek qua eenvoud. Die brede lach en twinkelende oogjes verraden een euforisch gevoel. Op de achtergrond klinken de mooie ritmische klanken van onze nieuwe serie waarmee we met lichtsnelheid de afgevulde confectionery zakken passend in een secundaire verpakking plaatsen.

14:30 uur: Feedback

Deze ronde gaat niet over problemen, maar over additionele wensen en uitdagingen. Onzekerheid maakt plaats voor energie en dat gaat zeker tot gewenste resultaten leiden.

Resultaat = Vaardigheden x Kennis x Energie2, heb ik ooit gelezen. En dat is wat er nu boven komt. De energie gaat door het dak en de laatste aandachtspunten passeren de revue. We resumeren het besprokene, leggen de actiepunten vast en verzamelen de input van de operators en onderhoudsmensen.

04_Test Team

17:30 uur: Wensen en eisen

Wanneer de klant tevreden aan zijn weg naar huis begint, vinden de eerste toetsaanslagen alweer plaats. De laptop had even rust, maar zal nu alle wensen en eisen die de energieke sessie teweegbracht, voor zijn kiezen krijgen.

21:00 uur: Wandeling

Na een inspirerende dag sluit ik mijn dag af met een wandeling met mijn Beagle. En daarna gaan ook mijn ogen dicht om van een welverdiende nachtrust te genieten.

René Peeters

Bedrijf:            Syntegon
Plaats:             Weert, Limburg (NL)
Functie:          Senior Advanced Packaging Line and Systems Solution Engineer
Opleiding :     Werktuigbouwkunde, Verpakkingskundige-2
Hobby’s:         Gamen, tekenen, wandelen en verpakkingslijnen

5 Beagle-Upscaled

 

Artikel delen