VNV-er Sabine van Hoogenhuizen: ‘Simplicity is key’

Sabine van Hoogenhuizen; interim projectmanager en verpakkingstechnoloog.

VNV-er Sabine van Hoogenhuizen: ‘Simplicity is key’

Tags: opinie

De column 'De dag van ...' wordt verzorgd door de Verenging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV). Deze column is van Sabine van Hoogenhuizen. De volgende column wordt geschreven door Jeroen de Jongh, packaging technology manager bij FrieslandCampina.

Hoe groter de uitdaging, hoe meer ik het naar mijn zin heb. Ik ben interim projectmanager en van oorsprong verpakkingstechnoloog. Ik ken alle aspecten van het vakgebied, van het initiëren van projecten op het gebied van R&D tot en met een business cases opstellen en een productielijn optimaliseren. Ik werk aan klussen van een half jaar tot maximaal drie jaar. Een project met een onmogelijke deadline door de organisatie krijgen en mensen hierin mee krijgen: daar ligt mijn kracht.

Sabine, overleg

8:30 uur Pitch voorbereiden

Mijn pitch aan het voorbereiden voor een nieuwe klant. Wat kernaspecten op papier gezet. Simplicity is key als het gaat om verpakkingen, anders kun je nooit in massa produceren, maar toch moet er onderscheidend vermogen zijn. Een conflicterende uitdaging. Hetzelfde geldt voor duurzaamheid. Een duurzaam wegwerpproduct, hoe werkt dat? Mijn scope is niet zozeer focus op het materiaal, maar wel op de supply chain. Duurzaamheidswinst is volgens mij echt daarin te behalen.

Sabine overleg

10:00 uur Overleg met technici

Ik ga bij projecten dwars door de organisatie heen. Soms trap ik op tenen, dat is onvermijdelijk, maar zolang je verbinding zoekt, heb je resultaat. Om 10.00 uur heb ik een overleg over de aanpassing van een productielijn met een aantal technici. Ze werken al jaren voor het bedrijf en ik voel hun weerstand tegen deze aanpassing, die onmogelijk lijkt in de tijd die we ervoor hebben. Toch moeten we een manier vinden om de lijn aan te passen. Mijn taak is om mensen mee te krijgen, hen te motiveren. Ik vind hen dan op de inhoud en het echte luisteren.

Sabine machine

13:00 uur Sparren

De mannen waarmee ik vanochtend gesproken heb, zagen in eerste instantie niet hoe we de nieuwe lijn werkend zouden moeten krijgen. Ik heb ze gevraagd vooral te denken in mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Dat werpt zijn vruchten af: ik heb al een aantal foto’s gekregen van de oplossingen waaraan ze denken. Hier krijg ik energie van en ik loop direct naar de werkplaats om hun bevindingen te bespreken.

Sabine, restaurant

19:00 uur

We hebben afgesproken met een aantal (zakelijke) vrienden voor een diner. Mijn man is ook ondernemer. Het helpt om af en toe met anderen te klankborden. Ben ik nog bezig met de juiste dingen? Krijg ik nog energie van mijn werk? Ik probeer mezelf regelmatig deze spiegel voor te houden. Het was weer een enerverende avond vol inspiratie en nieuwe ideeën voor de volgende dag.

 

Sabine van Hoogenhuizen

Bedrijf: Vormdesign-packaging
Functie: Interim projectmanager en ondernemer
Opleiding: industrieel ontwerpen
Hobby's: ondernemen

Artikel delen