De dag van ... verpakkingskundige Bart Lauwaert

De dag van ... verpakkingskundige Bart Lauwaert

Tags: opinie

"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Bart Lauwaert van Grafische Groep Matthys

 

PLAATS Turnhout (B)

FUNCTIE Adviseur vouwkarton-verpakkingen met opvallende (koud)foliedruk

OPLEIDING Handels- & Financiële Wetenschappen (EHSAL Brussel)

HOBBY’S Fotografie / Lezen / Fietsen / Wandelen

 

De dag van ... Bart Lauwaert

8.30 uur Corona heeft ons ook iets geleerd. Geen fysieke bijeenkomst van de marketingcommisie van Vouwkarton Platform in Den Haag, maar wel vroeg op de dag online samenzitten met de bestuurscollega’s.

Filevrij brengen we zo Amsterdam, Leiderdorp, Den Haag en Turnhout rond de tafel. We bespreken de opties voor nieuwe netwerkbijeenkomsten met de leden, nemen de LinkedIn-campagne door, de organisatie van social media workshops, en het proeflidmaatschap voor nieuwe leden.

Met Vouwkarton Platform organiseren we de promotie van vouwkarton als veelzijdig, innovatief en duurzaam verpakkingsmateriaal.

De Teams-meetings wisselen we af met één of twee fysieke bestuursvergaderingen met het hele team in Den Haag. Een goede mix, voelt evenwichtig aan en biedt mogelijkheden om sneller te handelen dan voorheen.

 

'Mijn dagen zijn nooit hetzelfde.'

Bart legt in deze video uit wat koudfolie is en wat je ermee kunt:

 

koudfolie verpakkingskundige
De agenda van Bart
  • 7u30 Grafische Groep Matthys, Turnhout (B)
  • 8u30 Teams-meeting Marketingcommissie Vouwkarton Platform
  • 9u30 Vertrek naar klant in Harderwijk (NL)
  • 11u30 Total Packaging in Harderwijk
  • 13u15 Versturen postmailing in Nederland
  • 13u45 #ontheroad richting het zuiden
  • 15u15 Starbucks omgeving Breda
  • 16u45 Huiswaarts

11.30 uur Harderwijk. Na een vlotte ontspannen rit is het tijd om met onze klant de testen voor een mooi project te bespreken.

Bovendien ook heel fijn kennismaken met een nieuwe contactpersoon binnen de organisatie, elkaar eens live de hand te kunnen schudden.

Aangezien we gespecialiseerd zijn in drukvellen met een bijzondere uitstraling, is het belangrijk om de verschillende  kleurschakeringen en effecten fysiek op tafel te leggen.

Tweewekelijks organiseren we testdrukken om alle nieuwe projecten een preview te kunnen geven. Met de kleurwaaiers en referentieverpakkingen bij de hand nemen we alle mogelijkheden door, zodat de juiste beslissingen genomen kunnen worden.

Binnen enkele maanden zien we ongetwijfeld weer prachtige gecacheerde verpakkingen uit papier en massief karton, met onze drukeffecten als finishing touch.

13.15 uur Het leven van een verpakkingsadviseur in een kleine productieorganisatie kent heel wat verrassende “verantwoordelijkheden”. Ik mag Nederlandse postzegels kopen en in het lokale PostNL-punt, de Jumbo Supermarkt, mijn mailing frankeren en op de bus doen. En dan ruim voor de avondspits naar het zuiden. Postcorona zijn de files weer sterk toegenomen, inclusief de ongevallen. Je zou een enkele keer weer gaan verlangen naar het lockdown thuiswerken

15.15 uur Een mooi moment om met een heerlijk bakje koffie bij te werken. Beantwoorden van mails en enkele telefoontjes.

Ik droom stiekem toch van de zelfrijdende auto, zodat die mailtjes ook al rijdend kunnen. Maar als we in de toekomst onze diesel aan de kant schuiven voor een elektrische wagen zijn koffie-tussenstops sowieso een must. Elk nadeel heeft z’n voordeel …

Dag van Bart

 

'Ik droom van de zelfrijdende auto.'

Deze column wordt verzorgd door de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV).

Ga naar de website van VNV

Artikel delen