Mundi Technology seal inspectiesystemen garanderen correcte afdichting

mundi-technology-seal-inspectiesystemen

Mundi Technology seal inspectiesystemen garanderen correcte afdichting

Vooral in de voedingsmiddelenindustrie wordt veel gebruik gemaakt van tray-, seal- of dieptrekverpakkingen. Het komt echter soms voor dat onder de sealnaden van dit soort verpakkingen productresten terechtkomen, waardoor de verpakkingen niet goed sluiten. De houdbaarheid van deze producten wordt dan ernstig verkort. De seal inspectiesystemen van Mundi Technology zorgen ervoor dat deze “verkeerde” producten nooit bij klanten terechtkomen.

Hoge kosten door “defecte” producten

Als een sealverpakking niet goed is afgedicht, is dit met het blote oog niet altijd goed te zien. De vorming van lucht in de verpakking gebeurt dan ook vaak erg langzaam. ‘Maar wanneer deze zogenaamde “defecte” producten daadwerkelijk bij klanten terecht komen, lopen de kosten hoog op. Denk hierbij aan reclamaties tot aan schadeclaims voor het leveren van ondeugdelijke producten die de gezondheid kunnen schaden. Dit moet natuurlijk op elk moment worden voorkomen’, stelt Mundi Technology.

‘Maar wanneer deze zogenaamde “defecte” producten daadwerkelijk bij klanten terecht komen, lopen de kosten hoog op.'

Nooit meer “verkeerde” producten bij klanten

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van tray-, seal- of dieptrekverpakkingen is een machine die sealnaden automatisch inspecteert absoluut een must. Hiermee wordt te allen tijde voorkomen dat “verkeerde” producten bij klanten terechtkomen en is de machine dan ook snel terugverdiend. Wanneer een verpakking niet goed gesloten is, wordt deze automatisch verwijderd van de band. Bij het detecteren van een defect wordt bovendien direct een real-time gegevens-update gegeven.

Hyperspectrale vision technologie

Om de aanwezigheid van productresten in het sealgebied te detecteren, wordt gebruik gemaakt van de hyperspectrale vision technologie. Of de folie nu transparant, gekleurd of ondoorzichtig is, Mundi Technology-machines voeren detecteren probleemloos uit. Hyperspectrale vision technologie weet op moleculair niveau kleuren te geven aan verschillende stoffen. Het verschil in gedetecteerde kleurwaarde ten opzichte van de geaccepteerde kleurwaarde bepaalt of het product wordt goedgekeurd of niet. 

De voordelen op een rij:
  • Seal inspectie gebaseerd op hyperspectrale vision technologie en werkt nagenoeg foutloos
  • Geen steekproefcontrole, maar ieder product wordt gecontroleerd op defecten
  • Vermindert reclamaties of recalls en maakt enorme besparingen
  • Altijd de beste producten naar de klanten; dat houdt het imago gezond
  • Garantie van de goede afdichting van de sealverpakking
  • Real-time gegevens-updates bij constatering van een defect

Demonstratie?

‘Wanneer u geïnteresseerd bent in seal inspectie laten we u graag onze seal inspectiesystemen zien en adviseren we u welke machine het beste past bij uw producten. Zien is tenslotte geloven! Wij delen graag onze kennis’, aldus het bedrijf

Artikel delen