Duurzame harsen voor verpakkingsmarkt

Duurzame harsen voor verpakkingsmarkt

DSM, een wetenschappelijk bedrijf actief in gezondheid, voeding en materialen, lanceert duurzame, plantaardige Decovery-harsen (lijmen) voor de verpakkingsindustrie. Er wordt gestart met de Decovery SP-6400XP. Dit is een onderdeel van een reeks harsen voor het creëren van lijmen, primers en topcoats, informeert de onderneming.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Met de lancering van de Decovery SP-6400XP ondersteunt het bedrijf naar eigen zeggen merkeigenaren om een stap te zetten in de richting van het nakomen van hun milieu- en duurzaamheidsbeloften en eveneens naar volledig biogebaseerde oplossingen. DSM lanceert duurzame, plantaardige harsen voor de verpakkingsmarkt.

‘Het nieuwe hars is gemaakt van duurzaam ingekochte ingrediënten zoals boomschors en ricortbonen. Deze ingrediënten zijn zorgvuldig door DSM geselecteerd om ervoor te zorgen dat ze op geen enkele manier concurreren met de voedselketen. Bovendien kunnen deze natuurlijke ingrediënten veel duurzamer worden verkregen en gebruikt dan op fossiele brandstoffen gebaseerde materialen’, legt Tim Gratzke, marketing manager Decovery bij DSM Resins & Functional Materials, uit. ‘Het is bijzonder geschikt voor lijmtoepassing, zoals verwijderbare papieren etiketten voor flessen.’

Harsen met lagere CO2-voetafdruk

De Decovery hars-serie heeft een aanzienlijke lagere CO2-voetafdruk dan conventionele, op olie gebaseerde alternatieven en is toe te passen op diverse ondergronden, waaronder glas en PET.

Jacqueline Revet, Global Marketing Manager van DSM Resins & Functional Materials: ‘Lijmen zijn nog maar het begin. Stel je het milieuverschil voor dat merkeigenaren en fabrikanten zouden kunnen maken als primers, inkten en topcoats op hun verpakking ook plantaardig zouden kunnen zijn.’

Artikel delen