Ishida weger verpakt aardappelen met “zachte hand”

Ishida weger verpakt aardappelen met “zachte hand”

Het innovatieve ontwerp van de Gentle Slope multiheadweger van Ishida Europe is onderdeel van de verpakkingsoplossing voor magnetronaardappelen van Patatas Meléndez.

Maak kennis met VerpakkingsManagement. Voor slechts € 25,- ontvangt u 3 edities van hét vakblad voor de verpakkingsindustrie.


Ishida: De magnetronaardappelen van Patatas Meléndez zijn verkrijgbaar in zowel tray- als zakformaten
De magnetronaardappelen van Patatas Meléndez zijn verkrijgbaar in zowel tray- als zakformaten.

De magnetronaardappelen van de Spaanse aardappelverwerker zijn verkrijgbaar in zowel tray- als zakformaten. De kleine aardappelen ondergaan een rigoureus sorteer- en inspectieproces. Om die reden is het essentieel dat de kwaliteit van de aardappelen volledig behouden blijft tijdens het wegen en verpakken.

Ishida weger


De 2 Ishida wegers bevatten zachte hoeken en kleine hellingen om schade aan de producten te voorkomen.
De 2 Ishida wegers bevatten zachte hoeken en kleine hellingen om schade aan de producten te voorkomen.

De twee 14-kops CCW-RVE-GS-modellen van Ishida bevatten zachte hellingen en kleinere hoeken over de wegers om de doorgang van de aardappelen te vereenvoudigen, waardoor naar eigen zeggen blauwe plekken of schade worden voorkomen.

Vereist streefgewicht


De aardappelen worden overgebracht van dispersietafel naar spoelbak en weegtrechters.

Aardappelen worden voorzichtig overgebracht van de dispersietafel naar de spoelbak en weegtrechters. De weger berekent vervolgens de combinatie van gewichten die het meest voldoet aan het vereiste streefgewicht dat in de verpakking wordt afgevoerd.

Efficiënte productoverdracht

Elke weger is gewijd aan één verpakkingsformaat, met speciale distributiesystemen voor een efficiënte productoverdracht van de weger naar de zak of tray. De snelheden worden bepaald door de verpakkingsmachine en traysealer met respectievelijk ongeveer 40 verpakkingen en 25 verpakkingen per minuut.

Verzegelde trays

De geselecteerde kleine aardappelen worden dubbel gewassen met geozoniseerd water en ondergaan vervolgens verdere inspectie en sortering voordat ze via een transportband naar de weger worden overgebracht. De trays zijn verzegeld met een dubbele micro geperforeerde folie voor verbetering van het productbehoud. De zakken bevatten een veiligheidsklep die zorgt voor gecontroleerd koken van de aardappelen.

Artikel delen