Nieuwe inktserie voor foodverpakkingen

Nieuwe inktserie voor foodverpakkingen

Tags: print

hubergroup Print Solutions brengt een nieuwe vellenoffset inktserie onder de aandacht. Door geselecteerde grondstoffen is de MGA Contact inktserie geschikt voor het veilig bedrukken van papieren en kartonnen verpakkingen voor voedingsmiddelen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Schrijf u hier in voor de VerpakkingsManagement Nieuwsbrief!

Het kleurengamma en de lichtechtheid van deze nieuwe inktserie zijn volgens het bedrijf vergelijkbaar met die van conventionele offset-inkten.


hubergroup introduceert een nieuwe inktserie voor het bedrukken van papieren en kartonnen verpakkingen voor voedingsmiddelen.
hubergroup introduceert een nieuwe inktserie voor het bedrukken van papieren en kartonnen verpakkingen voor voedingsmiddelen.

‘Met MGA Contact hebben merkeigenaren en verpakkingsontwerpers nu twee keer zoveel ruimte om hun boodschappen en informatie weer te geven. Op deze manier kunnen verpakkingen voor fruit, groenten of chocolade een aantrekkelijker ontwerp hebben’, legt Josef Sutter, Product Manager voor Sheet-fed/UV Europe bij hubergroup, uit.

Recyclebare inktserie

Dit is mogelijk, omdat de drukproducent alleen ingrediënten gebruikt die zijn goedgekeurd voor direct contact met voedsel in overeenstemming met EU-richtlijnen en FDA-criteria. Door de duurzame formulering is de inktserie goed recyclebaar. Daarnaast wordt de inktserie geproduceerd in een aparte productiefaciliteit in de hubergroup-fabriek in Celle, Duitsland.

MGA Contact behaalt dezelfde processtabiliteit bij het afdrukken als andere MGA-inktseries, zodat printers geen aanpassingen hoeven te maken. De inktserie dient wel te worden gecoat met een dispersievernis, die ook geschikt is voor direct contact met voedsel.

Over hubergroup

Het familiebedrijf is gevestigd in Zuid-Duitsland. De divisie Print Solutions produceert en verkoopt drukinkten en drukhulpmiddelen voor verpakkingsdrukwerk en commercieel drukwerk.

Artikel delen