Berlin Packaging maakt Bruni Glass Design Award-winnaars bekend

Berlin Packaging maakt Bruni Glass Design Award-winnaars bekend

Berlin Packaging maakt Bruni Glass Design Award-winnaars bekend

Berlin Packaging, leverancier van hybride verpakkingen toegespitst op de levering van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen, heeft de winnaars bekendgemaakt van de 16e editie van de Berlin Packaging | Bruni Glas Design Award.

De in 1997 opgerichte BGDA is een workshop-wedstrijd gericht op studenten van designuniversiteiten om nieuwe en innovatieve vormen van verpakkingen te creëren met als doel innovatie in de verpakkingsbranche te stimuleren.

5 prototypes

De wedstrijd gaf studenten de kans om vijf prototypes te maken voor elk van de vier categorieën van de referentiesectoren voor Berlin Packaging (Spirits, Olie en Azijn, Wijn en Huisgeuren).

'Daarom zijn we van plan om in dit project te blijven investeren’

Vier BGDA-categorieën, drie winnaars

Drie studenten, verdeeld over vier categorieën, mochten de eerste prijzen in ontvangst nemen:

- Sterke dranken: Mesh (Davide Intravaia)
- Olie en Azijn: Helen (Mercedes Luhaces)
- Wijn: Harmony (Mercedes Luhaces)
- Home Fragrances: Fuji (Pham Minh Phuc)

Eigentijdse verpakkingen

Studenten hebben geprobeerd om steeds innovatievere oplossingen te bedenken met als doel eigentijdse verpakkingen aan te bieden, in lijn met de markt en de nieuwste trends. Voor elke categorie werden een eerste en een tweede plaats geselecteerd, waarna een algemene winnaar werd gekozen.

‘We zijn trots om de winnaars van deze editie te presenteren, vooral omdat deze terugkeert na een stop vanwege covid’, vertelt Paolo Recrosio, ceo van Berlin Packaging. ‘Voor het bedrijf vertegenwoordigt deze wedstrijd een belangrijke traditie die door de jaren heen heeft bijgedragen om onze aard als innovators te benadrukken en onze toewijding om oplossingen te vinden die niet alleen altijd up-to-date zijn, maar die anticiperen op markttrends. Daarom zijn we van plan om in dit project te blijven investeren en het in de komende jaren opnieuw te lanceren, samen met de belangrijkste ontwerpscholen ter wereld.’

Categorie Sterke Drank:

BerlinPackaging_DesignAwards_MeshDe eerste prijs ging naar Mesh, door Davide Intravaia, een student aan de Polytechnische Universiteit van Milaan. De  tweede plaats werd toegekend aan het Relic-project van Daisy Ruiz, een IUC-student.

 

 

 

Categorie Olie en Azijn:

BerlinPackaging_DesignAwards_Helen

Voor deze categorie was de winnaar Mercedes Luhaces van UCSF met Helen. Op de tweede plaats kwam Carmen, van student Alessandro Ceriani van de Polytechnische Universiteit van Milaan.

 

 

 

Categorie Wijn:

BerlinPackagingDesignAwards_HarmonyHarmony won de eerste prijs, een andere inzending van Mercedes Luhaces. Decolte' is de naam van het project van Giulia Macchini van de Polytechnische Universiteit van Milaan dat de tweede plaats won in deze categorie.

 

 

Categorie Huisgeuren:

BerlinPackaging_DesignAwards_FujiFuji werd bekroond met de eerste plaats, gecreëerd door Pham Minh Phuc van de Münster School of Design. De tweede plaats werd toegewezen aan Maria Cecilia Buonocunto, een student van de Polytechnische Universiteit van Milaan, met Grammy.

 

 

 

BerlinPackaging_Fuji_PhamMinhPhucDe overall winnaar van de wedstrijd is Fuji van Pham Minh Phuc.

Lees ook

Artikel delen