Vleesbakje zonder absorber getest

Vleesbakje zonder absorber getest

Zo’n drie jaar geleden startten Luc van den Broek, Rinze Willemsen en Rony D’hollander aan de ontwikkeling van de GravityTray, een innovatieve vleesverpakking die de absorber overbodig maakt. Na vele tests en de bouw van een eigen machine met Qipack sealcontrolesysteem gaan de eerste vleesbakjes nu worden getest in de praktijk.

Bij de GravityTray komt het vrijgekomen vloeistof uit het product automatisch via trechtertjes in de onder gelegen kamer van de bak terecht. Deze 'onderkamer' is een apart compartiment en zodra de vloeistof in dit compartiment is geïsoleerd, kan deze niet meer in contact komen met vlees en vis, zelfs als de GravityTray op zijn kant of ondersteboven wordt gedraaid.

Vlees of vis

Omdat de GravityTray geen vezels heeft, is er geen risico dat deeltjes van de verpakking kunnen "plakken" op het vlees of de vis en worden geconsumeerd. Een extra mogelijkheid is de afsluitende bodemfolie te voorzien van branding of aanvullende productinformatie. 
Het nieuwe PET vleesbakje blijkt overigens ook geschikt te zijn voor groente en fruit.

 

Artikel delen