Duurzame verpakkingen en klant specifieke oplossingen

Duurzame verpakkingen en klant specifieke oplossingen

Zwager Techniek kreeg onlangs een mooie opdracht voor het verpakken van maaltijden. Het vraagstuk begon met de zoektocht naar een manier om te dekselen en eindigde in een volledige klant specifieke lijn om efficiënt en hygiënisch te werken. Deze lijn zal met de diverse partijen turn-key geleverd worden in het najaar van 2021.

Promotioneel

Duurzame verpakkingen

Naast de keuze voor een verpakkingsmachine is er een steeds belangrijkere rol voor duurzame verpakkingen om milieuvriendelijk te kunnen produceren. Alternatieve verpakkingen van karton, mono-materiaal of biologisch afbreekbare materialen passen volledig in dit plaatje. Als bedrijf kunt u zich onderscheiden door met uw verpakkingen uit te stralen dat u bewust omgaat met het klimaat.

De verpakkingsmachines van Zwager Techniek spelen op deze actuele vraag van alternatieve materialen en verpakkingsvormen in. Maar het bedrijf doet meer om plastic te reduceren en de Co2 emissie te beperken. Denk daarbij aan verbetering van de houdbaarheid en het verminderen van voedselverspilling. Het minimaliseren van verpakkingsformaten, het reduceren van logistieke kosten in de keten of het beperken van de CO2 footprint.

Enkele voorbeelden van wat de machines van Zwager Techniek daarin kunnen bieden:

  • De Flowpackers van SCHIB werken met biologisch afbreekbare folie of mono films (100% recyclebaar) voor verpakken van vers producten zoals AGF, brood en banket of zoetwaren.
  • De dieptrekmachines van REEPACK kunnen zowel MAP als skinverpakkingen maken met een speciale papieren folie. De traysealers van REEPACK zijn volledig mechanisch en hebben geen perslucht nodig.
  • G.MONDINI biedt de mogelijkheid inline mono-materiaal trays te maken met de PLATFORMER met de uitstraling van een pre-made tray. G.MONDINI heeft de revolutionaire traysealer voor het maken en topsealen of skinverpakken op een Paperseal tray. Deze kartonnen tray is voorzien van een liner, waardoor er 80% aan plastic bespaard kan worden.
  • De PREWA verticale machines ziet steeds meer oplossingen om met papier te werken, dit materiaal is ideaal als vervanging van kunststof zakken.
  • Stickpackmachines van INV PACK zijn populair voor het verpakken van bijvoorbeeld dressings. Door het gebruik van een speciale perforatie aan de bovenkant eenvoudig te openen, zijn de huidige cups met dressings niet meer nodig. Een vorm van gebruiksgemak en tegelijkertijd een besparing op plastic.

Kortom…. Verpakkingsmachines komen van Zwager Techniek!

Zwager Techniek

Wanneer u kiest voor Zwager Techniek, kiest u voor een combinatie van kwaliteit, vakmanschap en innovatie. Ervaren medewerkers hebben aandacht voor uw rendement en halen samen met u meer uit uw verpakkingsprocessen. Voorafgaand aan elke oplossing die geadviseerd wordt, probeert Zwager Techniek boven tafel te krijgen waar het echt om gaat. Indien gewenst ontzorgen ze u gedurende het hele traject: van het eerste contact tot en met levering en onderhoud. Voor meer informatie kunt u bellen met Zwager Techniek, tel: +31-251-272088, of mailen naar sales@zwagertechniek.nl.

Artikel delen