Middeleeuws gedicht op Crown bierblikken

Middeleeuws gedicht op Crown bierblikken

Een samenwerking tussen Crown Bevcan Europe & Middle East, Efes Georgië (onderdeel van Efes Breweries International) en grafisch kunstenaar David Matchavariani heeft geresulteerd in gedecoreerde bierblikken met karakters en kenmerken uit een Middeleeuws gedicht.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Toen de Middeleeuwse dichter Shota Rustaveli in de 12e eeuw “The Knight in the Panther’s Skin” schreef, had hij waarschijnlijk nooit gedacht dat zijn werk onderdeel zou worden van de Georgische geschiedenis en internationale literatuur. Het gedicht over koningin Tinatin inspireerde grafisch kunstenaar Matchavariani voor bedrukking op Crown-blikken.

Het epische verhaal wordt weergegeven op de limited edition serie bierblikken van het Georgische biermerk Natakhtari. Op de blikken zijn de hoofdpersonen van het gedicht en de belangrijkste thema’s afgebeeld:

  • Wijsheid
  • Vriendschap
  • Liefde
  • Gendergelijkheid

Crown printtechnologie

De illustraties en verfijnde details zijn met behulp van Crowns printechnologie tot stand gekomen. Hoewel het printproces ogenschijnlijk in zwart/wit is, was het gebruik van elk van de acht beschikbare kleuren nodig om alle beeldgradaties en schaduwen effectief over te brengen op de 360° buitenkant van de blikken met een matte vernis, stelt Crown.

Crown bierblikken gedecoreerd met karakters en kenmerken uit Middeleeuws gedicht

Can of the Year Award 2020

De blikken zijn erkend met de Can of the Year Award 2020 in de categorie Beverage Two-Piece. Aldus de leverancier van rigide verpakkingsproducten.

www.anadoluefes.com

 

Artikel delen