Van Gilse suiker verpakt in suikerbietenpapier

Van Gilse suiker verpakt in suikerbietenpapier

De één kilo kristalsuiker van Van Gilse wordt sinds kort verpakt in suikerbietenpapier. Dit papier is gemaakt met behulp van suikerbietenpulp. Het suikerbietenpapier is een innovatie van Cosun Beet Company en papierproducent Crown Van Gelder. Stap voor stap worden de toepassingen uitgebreid in de andere verpakkingen van Van Gilse.

Suikerbietenpapier is uitgebreid getest

Samen met papierleverancier Crown Van Gelder is de verpakking van suikerbietenpapier uitgebreid getest, voor deze in gebruik werd genomen. Zo voldoet de verpakking aan de eisen van direct voedselcontact en ze is sterk, goed verwerkbaar op de machines, en is ze goed te sluiten en te openen.

Bietenpulp

Het papier is mede gemaakt van bietenpulp. Dit is een zijstroom van de suikerproductie en wordt al gebruikt voor veevoer en de productie van groen gas. 20% van de houtvezels in het papier wordt vervangen door deze suikerbietenvezels. Dit zorgt voor een 16% lagere milieuafdruk.

Kurkdeeltjes

De nieuwe verpakking is te herkennen aan kleine donkere puntjes. Dit zijn de kurkdeeltjes. De suikerbiet produceert deze zelf om de buitenkant van zijn schil te beschermen. De verpakking is ook te herkennen aan het garantielogo ‘Crown Native’ en aan het label met de tekst: Verpakt in papier gemaakt van Hollandse suikerbieten.

Bron: Cosun Beet Company
Bron afbeelding: Van Gilse

Artikel delen