Schots designbureau D8 kiest voor Amsterdam

Schots designbureau D8 kiest voor Amsterdam

Een samenwerking tussen designbureau D8 in Glasgow en creative director Graham Sturt heeft een nieuw designbureau in Amsterdam als resultaat. De nieuwe creatieve onderneming zal net als haar Schotse zus onder de naam D8 actief zijn.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Ontwerpbureau D8 is in 1999 opgericht en heeft altijd autonoom gefunctioneerd. Met 50 medewerkers bedient het bedrijf een veelzijdige klantenlijst zoals onder andere de BBC, Remy Cointreau, Aldi, Greenpeace en United States Holocaust Memorial Museum.

D8: ‘Eigenwijs bureau’

Adrian Carroll: Schots designbureau D8 kiest voor AmsterdamAdrian Carroll, mede-oprichter en creative director van D8: ‘21 jaar geleden begonnen we ons bedrijf, vol trots en volledig onafhankelijk. Dat een eigenwijs Schots bureau met zoveel succes zou samenwerken met klanten van over de hele wereld konden we toen nog niet vermoeden. We werken met veel passie voor klanten in het Verenigd Koninkrijk, maar zien ook dat ons diverse aanbod heel goed aansluit bij wat internationale merken nodig hebben. Goed design kan daadwerkelijk grensoverschrijdend werken. Dat is voor ons een kans die we willen grijpen. Daarbij is het belangrijk dat we dicht bij die klanten zitten. En wat is een betere locatie om dat te doen dan in Amsterdam? Grote ondernemingen en vernieuwende creativiteit komen hier immers samen. Zo biedt de stad ons zowel een voet aan Europese grond als toegang tot de vele internationale merken die zich hier thuis voelen.’

Graham Sturt gezicht van D8 Amsterdam

Sturt werkt al ruim 25 jaar als creative director op internationale projecten. De laatste 13 jaar bij het creatieve bureau VBAT | Superunion. Hij wordt het nieuwe gezicht van de vestiging in Amsterdam en is verantwoordelijk voor de creatieve en zakelijke leiding van het ontwerpbureau.

Tot zijn klantenkring mag Sturt onder meer bedrijven als Heineken, ING, Johan Cruijff Arena en PostNL rekenen. Hij is voor verscheidene projecten erkend met diverse Awards, zoals ADCN, Cannes Lions, European Design Awards en Transform Awards.

Multidisciplinair designbureau

Onder de diensten die D8 haar klanten aanbiedt, vallen met name brand identity, digital, FMCG-verpakkingen, print, film & motion, outdoor en experience. Dat betekent dat klanten een compleet pakket krijgen, claimt Sturt. D8 Amsterdam onder leiding van Graham Sturt

Artikel delen