Strak vormgeven brouwpakket voor de thuisbrouwer

Pinter van The Greater Good Fresh Brewing Company

Strak vormgeven brouwpakket voor de thuisbrouwer

Pinter van The Greater Good Fresh Brewing Company is een laagdrempeliger manier om lekkere bieren en ciders te brouwen. Het verpakkingsontwerp is van Studio Blackburn. Het geeft op kleurrijke wijze de essentie van het product weer.

Pinter biedt een eenvoudige uitrusting, plus een reeks voorgemengde bier- of cider-ingrediënten. Het is een laagdrempelige stap in de wereld van thuis brouwen.
De Pinter zelf is een tonvormig gistingsvat met een brouwcapaciteit van 10 pint (5,7 liter). Het vaatje heeft een kraan en handvat voor het tappen van het bier en is verkrijgbaar in een jazzy kleurengamma – van vorstwit tot warmrood.

Pinter4

Kleurrijke verpakkingen

Om de Pinter te gebruiken heeft de consument tevens een Pinter-pakket nodig met daarin de ingrediënten voor de drank. Dit omvat een zuiveringsmiddel, biergist en een fles ‘verse pers’, een geconcentreerde mix van ingrediënten gemaakt door The Greater Good Fresh Brewing Company.
Het brand- en verpakkingsdesign bevat een goed ontworpen logo, een zorgvuldig gekozen typografische benadering en een onderscheidend kleurenpalet dat de authenticiteit van het product weerspiegelt. Het design bureau heeft ook een volledig vernieuwde strategie geïntroduceerd, waardoor Pinter een nieuwe look, feel en houding heeft gekregen.

Pinter3

Vier brouwfasen

Voor het hele bierbereidingsproces is een online gids. Met een combinatie van geschreven instructies en geanimeerde afbeeldingen worden de vier fasen uitgelegd: zuiveren, brouwen, conditioneren en reinigen.
Zuiveren van de Pinter is relatief eenvoudig: voeg gewoon water en wat zuiveringskorrels toe (inbegrepen bij elk Pinter-pakket) en spoel het mengsel rond.
De spannendere tweede fase is het toevoegen van de ingrediënten voor het brouwen. Dat gaat vrij eenvoudig: je voegt koud water toe, plus de biergist en de ‘verse pers’ uit het gekozen Pinter Pack, sluit The Pinter vervolgens af en laat het een paar dagen trekken.
Na het brouwen kan The Pinter in de koelkast worden geplaatst voor conditionering, wat een paar dagen duurt. Als laatste en waarschijnlijk het minst plezierige is het reinigingsproces. De Pinter schoon krijgen is relatief eenvoudig vergeleken met de gemiddelde brouwapparatuur.

Pinter

Pinterpakket

Er zijn momenteel zeven pakketten beschikbaar, die allemaal afzonderlijk kunnen worden gekocht bij The Greater Good Fresh Brewing Co. Deze omvatten cider, Lockwood pils, public house IPA, APA, Waltham Forest donkere fruitcider en een stout.
De producent is van plan om ongeveer elke paar maanden nieuwe drankjes op de markt te brengen.
Het concept blijkt een succes te zijn. De vraag naar Pinter blijft het aanbod in Groot-Brittannië overtreffen en wordt nu ook in de VS gelanceerd.

Pinter5

 

Artikel delen