Waarom Cointreau haar iconische fles een redesign gaf

Waarom Cointreau haar iconische fles een redesign gaf

Cointreau, de Franse sinaasappellikeur, heeft een herontwerp van zijn iconische fles gelanceerd. De nieuw ontworpen Cointreau-fles, de meest gedenkwaardige in zijn soort in 140 jaar, is opvallend anders en toch direct herkenbaar. Het design is een ode aan de geschiedenis van de cocktailpionier en een ode aan de sinaasappel zelf.

Voor het eerst sinds de introductie van Cointreau in 1849, toont de fles nu de sinaasappel op het etiket. Het belangrijkste ingrediënt van Cointreau. Fanny Chtromberg, internationaal directeur bij Cointreau, legt de keuzes achter het herontwerp uit: ‘Toen ik in 2017 voor het eerst bij Cointreau kwam, realiseerde ik me dat je door de vierkante, amberkleurige fles je niet kunt zien wat erin zit. Daardoor weten mensen vaak niet hoe ze het moeten gebruiken. Daarom hebben we de kostbare vrucht, de sinaasappel, van binnen naar buiten gebracht. Het laat zien dat Cointreau gemaakt is met sinaasappel. In het begin was het best een uitdaging, omdat mensen niet gewend zijn om de sinaasappel op het etiket aan de voorkant te zien. Consumenten reageerde positief hierop. En het natuurlijk is nog steeds een vierkante fles, het is nog steeds amber, maar we hebben het verfijnd.’

Cointreau in gerecycled glas

De kenmerkende nieuwe fles is voor tweederde gemaakt van gerecycled glas en heeft de essentiële aspecten van het oorspronkelijke ontwerp behouden, terwijl het 'de moderne Franse elegantie eer aandoet', van het etiket tot de vorm.

Naast de sinaasappel is ook de originele distilleerderij van Cointreau, gevestigd in Angers aan de rand van de Loire-vallei, op het etiket en ook in de gravure afgebeeld; een eerbetoon aan de historische wortels van Cointreau.

Cointreau fles

Makkelijk schenken

De verlenging van de fles vormt een ergonomische verbetering omdat het schenken wordt vergemakkelijkt zonder het gewicht te vergroten. De grotere flessen van 70 cl hebben nu ook een QR-code hebben, die direct toegang geeft tot een speciale online ervaring op cointreau.com; de bron van bijna 400 cocktailrecepten en tips van experts.

 

Geïnspireerd op de sinaasappelschil

De koperen dop van de fles benadrukt dat het merk een "Distillateur-Liquoriste" is en een textuur geïnspireerd op de schil van een sinaasappel zorgt voor meer grip tijdens het opendraaien van de dop.

‘We wilden moderniseren, maar bovenal wilden we de vintage uitstraling behouden en de allure van Édouard Cointreau respecteren’, zegt Chtromberg. ‘We putten daarom uit de ontstaansgeschiedenis van Cointreau. Zijn oorsprong in Angers; zijn knowhow als Liquorist-Distiller; en zijn kostbare vrucht, de sinaasappel. We zijn bijzonder trots op het geleverde werk, een staaltje van creativiteit en design.’

Cointreau bl

 

Artikel delen