Bufferen met 50% gerecycled materiaal

Bufferen met 50% gerecycled materiaal

Wereldleider in technologie voor oppervlakteafwerking Mirka was op zoek naar een duurzame, maar beschermende oplossing voor het opvullen van lege ruimtes in zijn verzenddozen. Topa Verpakking stelde de Mini Pak’r V3 machine in combinatie met de grijze, milieuvriendelijke, Renew folie luchtzakjes voor.

Mirka produceert schuuroplossingen voor oppervlakteafwerking en de precisie-industrie. Het bedrijf is wereldwijd actief en het hoofdkantoor en de productie zijn gevestigd in Finland. Meer dan 97% van de producten worden geëxporteerd en verkocht in meer dan 100 landen.

‘Ecologisch verantwoord en de juiste stevigheidsgraad’

De Belgische vestiging Mirka Belgium Logistics wilde een duurzaam vulmateriaal dat goede bescherming biedt. ‘Topa begreep meteen waar we naar op zoek waren’, zegt Richard Tattum, site manager EDC van Mirka Belgium Logistics. ‘Een verpakkingsoplossing die ecologisch verantwoord is en de juiste stevigheidsgraad garandeert.’


De grijze Renew folie.

Luchtzakjes

De dozen werden voorheen gevuld met gewone, standaard luchtzakjes die een bepaalde vorm van bescherming boden maar het duurzaamheidsaspect volledig misten. Omdat de dozen met het opvulmateriaal er steeds verzorgd, netjes en klantvriendelijk moeten uitzien, ging Mirka op zoek naar een partner die een product kon leveren dat zowel de duurzaamheid, als de presentatie en klantvriendelijkheid kon garanderen.

De oplossing

Topa stelde de Mini Pak’r V3 machine in combinatie met de grijze, milieuvriendelijke, Renew folie luchtzakjes voor. Dit is een combinatie die ecologisch verantwoord is, de optimalisatie en productiviteit binnen het bedrijf verhoogt en op ergonomisch vlak ook veel beter en sneller werkt voor de werknemers. De V3 machine heeft immers veel minder onderhoud nodig, onder meer omdat er geen teflon bandjes zijn. De grijze Renew folie wordt bovendien geproduceerd uit minimaal 50% gerecycled materiaal en is 100% recyclebaar.

Renew Folie

‘Topa Verpakking heeft samen met leverancier Pregis gekeken naar onze wensen’, legt Tattum uit. ‘Het resultaat was duidelijk: de Airspeed Renew was precies wat we nodig hadden: een maximale productbescherming en een CO2- voetafdruk die 35% verminderd is in vergelijking met onze vorige luchtkussens.’

Mirka besloot ook zijn verpakkingsdozen kleiner te maken waardoor er minder volume-metrisch gewicht is en bijgevolg ook minder transport.

Artikel delen