Capri-Sun met papieren rietje

Capri-Sun met papieren rietje

Capri-Sun heeft de oranje plastic rietjes vervangen voor witte 100% recyclebaar papieren rietjes. Hiermee is het merk een stap dichterbij het realiseren van hun duurzaamheidsvisie: het meest duurzame en natuurlijke vruchtensap drankje ter wereld zijn, dat overal beschikbaar is.

Het nieuwe papieren rietje heeft exact dezelfde eigenschappen als het oude plastic rietje, maar is 100% recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Het papier dat wordt gebruikt om het rietje te maken is FSC-gecertificeerd en komt uit duurzame bronnen. Het rietje is zo ontwikkeld, dat deze op dezelfde manier gebruikt kan worden als het plastic rietje.

OneTreePlanted

Om de introductie van het papieren rietje te ondersteunen, is Capri-Sun een samenwerking aangegaan met OneTreePlanted. Het aantal bomen dat gebruikt wordt voor het maken van de papieren rietjes in de Europese markten in 2021, wordt weer herplant, om de leefgebieden van bedreigde diersoorten te helpen herstellen.

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Recyclebaar zakje

Het Capri-Sun-zakje is recyclebaar via een proces waarbij de lagen plastic en aluminiumfolie worden gescheiden. Deze technologie wordt nog niet tin alle landen toegepast. Daarom werkt het bedrijf ook aan een ​​volledig recyclebaar zakje dat de versheid van de ingrediënten behoudt en het verpakkingsmateriaal en afval minimaliseert.

Bron: 
Capri-Sun
Artikel delen