DS Smith hoger op duurzaamheidsladder

DS Smith hoger op duurzaamheidsladder


DS Smith
Lebanon, Indiana plant.

DS Smith meldt dat het bedrijf in 2021 sterke vooruitgang heeft geboekt in vijf belangrijke ESG-ratings (Environmental, Social and Governance) voor bedrijven.

Dit resultaat onderstreept volgens het bedrijf de erkenning door externe instituten van DS Smith als toonaangevend marktleider waar het gaat om duurzaam verpakken.

De aankondiging volgt nadat het bedrijf op de prestigieuze ‘A-lijst’ voor de bescherming van watervoorraden van het Customer Data Platform (CDP) is gezet, de non-profit organisatie die wereldwijd informatiesystemen beheert om organisaties te helpen inzicht te krijgen in hun impact op het milieu.


Usine, atelier de production WIP, Work In Progress, carton ondule, logo, 100 pour 100 recyclable<br />
Ds Smith Packaging Atlantique, fabrication d'emballages en carton ondule, manutention, chariot elevateur<br />
Groupe Ds Smith entreprise britannique papetiere et d'emballage

Standaard voor transparantie

DS Smith wordt erkend als koploper op het vlak van milieuambities en -inzet van bedrijven via het jaarlijkse milieurapporterings- en scoresysteem van het CDP, dat algemeen wordt erkend als de gouden standaard voor transparantie van bedrijven op milieugebied. Bovendien heeft DS Smith de CDP-score voor klimaatverandering verhoogd van 'B' vorig jaar tot 'A' dit jaar.

Eerder dit jaar behaalde DS Smith een 'AA'-score van MSCI (een stijging ten opzichte van 'A'), een lagere risicoscore van Sustainalytics, een 'Platinum'-score van EcoVadis (een stijging ten opzichte van 'Gold') en een score van 67 punten op de S&P Global Corporate Sustainability Assessment (een stijging ten opzichte van 51 punten, met maximumscores in verschillende categorieën).

Erkenning

DS Smith werkt proactief mee aan externe beoordelingen om de prestaties op het gebied van milieu, maatschappij en governance te evalueren en te verbeteren. In de vijf ESG-beoordelingen die het bedrijf als het meest relevant heeft aangewezen voor haar investeerders en klanten, heeft het erkenning gekregen voor prestaties zoals de milieurapportage, prestaties op het gebied van duurzame inkoop en het gebruik van gerecycleerde en duurzaam geproduceerde materialen.

"Deze vijf ESG-ratings zijn zeer belangrijke indicatoren voor onze klanten, investeerders en andere belanghebbenden,” aldus Wouter van Tol, Head of Government, Community Affairs and Sustainability voor DS Smith, “DS Smith heeft dit jaar op al deze punten aanzienlijke vooruitgang geboekt, wat aantoont dat we op de goede weg zijn. We zullen ons blijven richten op onze duurzaamheidsdoelstellingen, ons bedrijf meer circulair maken en ambitieuze klimaatmaatregelen nemen. Maar het belangrijkste, is dat we onze klanten zullen helpen hetzelfde te doen.”


Wouter van Tol

Meer informatie beschikbaar

Oliver Bradley, Sustainability Reporting Manager bij DS Smith, voegt toe: "Het afgelopen jaar hebben we ons gericht op het uitbreiden van de informatieverstrekking in onze duurzaamheidsrapportage om ESG-analisten te helpen onze activiteiten beter te begrijpen en ervoor te zorgen dat we worden erkend voor het werk dat we doen om de overgang naar de circulaire economie te versnellen. We blijven de inzichten van ESG-ratings gebruiken om onze strategie en verslaggeving te onderbouwen."

Via haar Now and Next-duurzaamheidsstrategie heeft DS Smith ambitieuze doelen gesteld die zich richten op het sluiten van de kringloop door beter ontwerp, het beschermen van natuurlijke hulpbronnen door elke vezel optimaal te benutten, het verminderen van afval en vervuiling door circulaire oplossingen en het toerusten van mensen om de overgang naar een circulaire economie te leiden. Dit omvat het behalen van ten minste 40% minder CO2e-uitstoot per ton productie ten opzichte van 2019, en Netto Nul-uitstoot in 2050.

Artikel delen