Papieren etiketten van 100% gerecyclede vezels

Papieren etiketten van 100% gerecyclede vezels

UPM Raflatac introduceert een volledig assortiment papieren etiketproducten gemaakt van 100% gerecyclede vezels, ontworpen voor de etikettering van voedsel, detailhandel en logistiek.

Total Phenol Free

Het assortiment omvat de eerste commercieel verkrijgbare ‘Total Phenol Free’ thermische papieren etiketten gemaakt van 100% gerecyclede vezels. Het assortiment biedt merkeigenaren een manier om het aandeel gerecyclede materialen in hun verpakkingen te vergroten. Dit vermindert de druk op bossen en maakt een circulaire economie mogelijk. Het assortiment is FSC®-gecertificeerd en de labels behouden dezelfde functionaliteiten als labelmateriaal gemaakt van nieuwe vezels.

Noodzaak

‘De noodzaak om afval te verminderen en de druk op nieuwe grondstoffen te verlichten is duidelijk en neemt toe. Een van de manieren om dat te bereiken is door gerecyclede materialen. De overstap naar deze labels biedt tal van voordelen op het gebied van duurzaamheid voor zowel de merkeigenaren als het milieu’, zegt Ville Pollari, Director, Business Segment VIP & Prime, UPM Raflatac.

Bron: UPM

Artikel delen