Recyclebare rijstverpakkingen Aldi

Recyclebare rijstverpakkingen Aldi

Aldi brengt volledig recyclebare rijstverpakkingen op de markt die ontwikkeld zijn door Coveris en de Engelse rijstleverancier Veetee. De rijst werd verpakt in een niet-recyclebaar OPP/PE laminaat en is nu verpakt in MonoFlexE, een recyclebare mono-PE folie. Het gaat in eerste instantie om de 1 kg basmatirijst en 1 kg bruine rijst van Aldi.

De lancering van Coveris' volledig recyclebare MonoFlexE voor twee SKU's ondersteunt het streven van de retailer om tegen het einde van het jaar 100% van zijn eigen labelverpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar te maken.
De overstap naar MonoFlexE zorgt ervoor dat er jaarlijks zo’n 30 ton folie in de recyclingstroom van zacht plastic komt.

Zelfde eigenschappen

De nieuwe blokbodemzakken hebben vergelijkbare houdbaarheidseigenschappen en verpakkingssnelheden op de vorm-, vul- en sluitmachine als de voormalige laminaatfolie.
De zakken zijn bedrukt met maximaal negen kleuren HD flexodruk en verkrijgbaar in een glanzende of matte vernisuitvoering.
Om consumenten te informeren over de recycleerbaarheid, zijn de verpakkingen voorzien van het goed zichtbare recyclinglogo van de retailer op de voorkant, ondersteund door OPRL recyclingrichtlijnen (On-Pack Recycling Label) op de achterkant.


De Aldi rijst is tegenwoordig verpakt in de recyclebare mono-PE folie MonoFlexE van Coveris

Artikel delen