adapa stemt folies af op PPWR

adapa stemt haar folies af op PPWR

adapa stemt folies af op PPWR

Één van de kernpunten van de Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) is het recyclebaar maken van verpakkingen. Bij flexible verpakkingen spelen polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE) hierbij een sleutelrol. De adapa Group gebruikt beide materialen al lange tijd en heeft nu haar portfolio van PE-laminaten voor flexibele zakken verder uitgebreid en afgestemd op de PPWR.

 

Achter de merknaam MonoFlow(re) E-type schuilt een hele familie van op PE gebaseerde laminaten. Ze weerspiegelen de ervaring van de adapa Group en klanten kunnen hiervan profiteren: of het nu gaat om chocolade, kaas, kant-en-klaarmaaltijden, droge producten of koffie - adapa heeft referenties uit vrijwel alle markten met zowel horizontale als verticale flowwrap-toepassingen.
Afhankelijk van de klant en het product vertrouwt de groep op de in eigen huis ontwikkelde MDO-PE-film CrystalPE en BOPE-films om zijn hoogwaardige laminaten te produceren.

adapa, zakje voor ppwr

Folieassortiment van adapa afgestemd op PPWR

De adapa Group ontwikkelt zijn folieassortiment met de komende PPWR in het achterhoofd en heeft, naast de MonoFlow(re) E-type zakkenfolies, een uitgebreid portfolio ontwikkeld voor recyclingverpakkingsoplossingen op basis van PE, PP en papier. ‘Met krimpzakken, thermovorm- en topfolies, maar ook twistfolies en meer zijn de klanten van adapa goed voorbereid op de toekomst’, aldus het bedrijf.

adapa, ppwr flexibles

 

Artikel delen