Always verpakkingen nu van FSC-gecertificeerd papier

Always Cotton Protection in duurzame papieren verpakking

Always verpakkingen nu van FSC-gecertificeerd papier

Procter & Gamble heeft in heel Europa op papier gebaseerde, FSC-gecertificeerde, recyclebare verpakkingen voor hun Always Cotton Protection Pad-assortiment uitgerold. De duurzame verpakking won al twee verpakkingsprijzen.

Volledig recyclebaar

Procter & Gamble laat weten dat de Always Cotton Protection verpakking is gemaakt van duurzaam geproduceerd, FSC-gecertificeerd kraftpapier, dat volledig recyclebaar is in de papierafvalstroom. Volgens een recente ISO-levenscyclusanalyse vermindert de nieuwe papieren verpakking de broeikasgasuitstoot met meer dan 60% in vergelijking met fossiele plastic tassen van nieuwe grondstof in heel Europa

Verpakkingsprijzen

De productievestiging, een papierfabriek in Noord-Europa, werkt met 100% hernieuwbare elektriciteit. Dit maakt deel uit van Procter & Gamble's toezegging om tegen 2025 100% recyclebare verpakkingen te gebruiken en 50% hernieuwbare of gerecyclede materialen te gebruiken. De nieuwe Always verpakking werd oorspronkelijk gelanceerd als onderdeel van een proefproject met de Duitse retailer Rossmann in 2021 en won al twee verpakkingsprijzen, op de Duitse Packaging Awards 2021 en de World Star Global Packaging Awards 2022.

Artikel delen