AMB op interpack: lichtere en recyclebare materialen

AMB Total Mono PET interpack

AMB op interpack: lichtere en recyclebare materialen

Het Italiaanse bedrijf AMB is een van de internationale marktleiders in de productie van harde en flexibele boven- en onderfolies. Het bedrijf hanteert een totaalaanpak voor verpakkingsverwerking: ontwerp, prototyping, matrijzen, productie, lamineren en het persen van folies in balen. Op Interpack introduceert AMB een reeks duurzame verpakkingsoplossingen.

Drie innovatieve oplossingen staan centraal op Interpack.

AMB TrayRevive is een “tray-to-tray” oplossing om de circulariteit van plastic schalen te bevorderen AMB TrayRevive gebruikt materiaal afkomstig van gebruikte plastic schalen om nieuwe folies te produceren, die op hun beurt worden gebruikt voor nieuwe trays. Het gebruikte materiaal wordt verwerkt tot schilfers die vervolgens worden verwerkt om tray-to-tray-producten te maken.
‘Om een uitstekende kwaliteit van de uiteindelijke trays te garanderen wordt de grondstof eerst onderworpen aan strenge controles en speciaal behandeld om besmetttingen te voorkomen, de mechanische prestaties te garanderen en om te zorgen dat het er netjes uitziet. Door als vliegwiel te fungeren voor de recycleerbaarheid van trays, biedt AMB TrayRevive haar klanten garantie op duurzaamheid en trekt het nieuwe klanten en consumenten aan die steeds meer open staan voor ecologische verantwoorde, milieuvriendelijke oplossingen’, meldt de producent in en persbericht.

AMB mono kaasverpakking

Mono PET

AMB TotalMono PET is een oplossing waarbij de boven- en onderkant van monomateriaal zijn.

Dit biedt prestatievoordelen en vormt een antwoord op duurzaamheidsuitdagingen. AMB TotalMono PET kent een geringere dikte ten opzichte van meerlaagse producten en vermindert zo de hoeveelheid plastic die gebruikt wordt. Dankzij het geringe gewicht, dat weer zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing, neemt het minder ruimte in tijdens transport. Hierdoor vermindert het aantal zware voertuigen in het verkeer en wordt er minder brandstof verbruikt.

TotalMono PET van AMB zorgt voor een hoge barrièrebescherming van de meest kwetsbare levensmiddelen, garandeert een langere shelf life en zorgt voor minder voedselverspilling.

Ondanks de geringere dikte zijn stevigheid en scheurvastheid gegarandeerd, zonder vouwen. Het materiaal is volledig bedrukbaar, zowel aan de boven- als aan de onderkant, en volledig doorzichtig. De geringe dikte zorgt voor een scala aan oplossingen en maakt aanzienlijke vermindering van gewicht mogelijk, zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Mono PE

AMB Mono PE Flowpack biedt een hoge bescherming voor kwetsbare producten

Het is volgens de leverancier dé ideale oplossing voor bederfelijke levenswaren, zoals vlees en zuivelproducten, die meer bescherming nodig hebben. ‘AMB Mono PE Flowpack zorgt voor een langere shelf life en voorkomt voedselverspilling. Producenten kunnen hun plasticgebruik tot 70% verminderen in vergelijking met traditionele verpakkingswijzen met trays of thermogevormde verpakkingen. Mono PE Flowpack biedt, zoals alle AMB-oplossingen, volledige duurzaamheid door vermindering van het plasticgebruik en van de energiebehoefte in de productieketen, opslag en logistiek. Dankzij AMB’s expertise op het gebied van water-based technologie zijn de Mono PE Flowpack-oplossingen ontworpen voor de meest veeleisende markten en bieden ze maximale duurzaamheid. Ook ziet AMB Mono PE Flowpack er aantrekkelijk uit en blijft het niet onopgemerkt in de schappen van supermarkten, dankzij AMB’s ruime kennis van grafische vormgeving en drukwerk.’

AMB mono PE flowpack

 Samenwerking

Giles Peacock, CEO van AMB licht toe: “Onze totaalbenadering gaat gelijk op met onze duurzaamheidsopgave. AMB TrayRevive, AMB TotalMono PET en AMB Mono PE Flowpack maken deel uit van een bredere strategie, waarbij AMB zich inzet om duurzaamheid te bevorderen door nauwere samenwerking tussen verpakkingsbedrijven, retailers en recyclingbedrijven".

Interpack, Hal 9, stand C04

 

Artikel delen