Aquablu: slimme watertap

Aquablu, een alternatief voor de watercooler, is opgericht door Marc van Zuylen en Marnix Stokvis

Aquablu: slimme watertap

Aquablu Refill is een ontwikkeling van Marc van Zuylen en Marnix Stokvis. De slimme watertap levert gezuiverd water, verrijkt met vitaminen en mineralen in diverse smaken.

Aquablu.1De Aquablu REFILL onderscheidt zich volgens de initiatiefnemers van alternatieven door de focus op hygiëne, smaak en waterkwaliteit. Door verontreinigingen zoals PFAS, chloor en microplastics te filteren, zorgt Aquablu voor een constante waterkwaliteit, afgezien van de locatie of de kwaliteit van inkomend kraanwater.
'79% van het plastic eindigt nog steeds onder de grond of in onze natuur'

39 verschillende smaken

Aquablu.5In drie eenvoudige stappen kunnen gebruikers kiezen uit 39 verschillende dranken. De interface op de watertap laat real-time voedingswaarden van het drankje zien, afhankelijk van de gekozen intensiteit.

Meer plastic dan vis

De Nederlandse scale-up heeft eerder succes behaald met het zuiveren en verkopen van Amsterdams grachtenwater. 
‘Laten we niet doen alsof recycling de heilige graal is. Recycling is momenteel economisch niet interessant voor bedrijven, waardoor het merendeel nooit gerecycled wordt. Daarnaast eindigt 79% van het plastic nog steeds onder de grond of in onze natuur. Als we deze lijn doortrekken, dan zal er in 2050 meer plastic dan vis zijn in onze oceanen. We moeten dit probleem bij de kern aanpakken', stelt Marnix Stokvis, medeoprichter van Aquablu.

Coolest Dutch Brand

Aquablu Aquablu.6werd genomineerd voor Coolest Dutch Brand, de Challenger50 en winnaar van de Green Product Award. 

 

 

 

Bekijk de video voor meer informatie:

 

Artikel delen