Aubier-Colard heeft oog op duurzaamheid

Aubier_Colard_Empack_Gent

Aubier-Colard heeft oog op duurzaamheid

Aubier-Colard is een speler op de markt van polyolefine krimpfolies. Het bedrijf breidt zijn aanbod steeds verder uit met oog voor duurzaamheid. Op vorige Empack-edities heeft het bedrijf uitgepakt met een polyolefine krimpfolie van het huismerk Zhongda, met 30% PCR (post-consumer recyclaat).

Tijdens Empack Gent brengt Aubier-Colard op stand 2614 meer milieuvriendelijke verpakkingen. Onder meer een nieuwe luchtkussenfolie van een Duitse producent. Momenteel bestaat deze luchtkussenfolie in twee versies: een green line (50% PCR) en een bio line (50% suiker + 50% PCR), maar vanaf september wordt er ook luchtkussenpapier toegevoegd aan het aanbod, in dezelfde sterkte als de andere versies.

Trays voor voedingsmiddelen

Daarnaast start de verpakkingsfabrikant met het aanbieden van trays om voeding te verpakken, voor zowel koude als warme gerechten. Deze trays zijn ovenbestendig en geschikt voor gebruik in de magnetron. Ze zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen, bevatten 85% minder plastic en zijn volledig recyclebaar.

Composteerbare folies

Aubier-Colard blijft zich, samen met de leveranciers, verder ontwikkelen op het gebied van composteerbare folies. De onderneming heeft zich ondertussen laten certificeren door TÜV en heeft een eigen logo om te laten drukken op de Bionat S folie. Deze folie is geschikt voor het flowpacken van groenten en fruit, en is beschikbaar met macroperforatie, hot needle perforatie en bedrukking van tekst of logo.

Artikel delen