Bayer sluit zich aan bij Blister Pack Collective

Bayer heeft zich aangesloten bij het Blister Pack Collective.

Bayer sluit zich aan bij Blister Pack Collective

Bayer heeft zich aangesloten bij het Blister Pack Collective, een groep die een blisterverpakking wil ontwikkelen die is gemaakt van op vezels gebaseerde materialen.

De groep wordt geleid door PA Consulting en het Zweedse PulPac, die de technologie ontwikkelden voor een nieuwe type blisterverpakking op basis van het droog vervormen van vezels, dry molded fiber forming. De groep hoopt dat dit kan bijdragen aan het terugdringen van de ongeveer 100.000 ton plastic medicijnverpakkingen die jaarlijks worden gebruikt.

 

Lagere CO2-uitstoot

PulPac beweert ook dat zijn Dry Molded Fiber-technologie de CO2-uitstoot aanzienlijk minimaliseert terwijl er ‘minimaal waterverbruik’ nodig is. De bedrijven zeggen dat de innovatie de productie van veelzijdige tabletverpakkingen mogelijk zal maken die qua ontwerp en aantal tabletten vergelijkbaar zijn met PVC-verpakkingen.

 

PVC terugdringen

PA en PulPac hebben het Blister Pack Collective opgericht om de ontwikkeling te versnellen. Het gaat hun om het terugdringen van kunststoffen voor eenmalig gebruik, vooral kunststoffen zoals PVC dat wordt gebruikt voor vrij verkrijgbare medicijnen en geneesmiddelen maar ook voor zoetwaren.

‘We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met toonaangevende merkpartners zoals Bayer om de ontwikkeling te versnellen en een wereldwijde impact te creëren’, zegt Tony Perrotta van PulPac.

 

Forse investering in duurzaamheid

Jesse DelGigante, directeur Global Packaging Innovation bij Bayer Consumer Health, voegt hieraan toe: ‘We willen tegen 2030 honderd procent van onze verpakkingen recycleerbaar of hernieuwbaar maken. Hiervoor investeren we honderd miljoen euro in het veranderen van de manier waarop onze producten worden gemaakt en geconsumeerd. Om dit te bereiken is samenwerking met de beste partners nodig en we zijn er trots op deel uit te maken van het Blister Pack Collective en werken aan echte impact op duurzaamheid.’

Artikel delen