Berry helpt Noorse zuivelproducent met gerecycled PP verpakking

Berry Superfos Tine gerecycled PP verpakking

Berry helpt Noorse zuivelproducent met gerecycled PP verpakking

Potten van polypropyleen (PP) waarin 50% gerecycled materiaal van Berry Superfos is verwerkt, helpen de Noorse zuivelproducent Tine bij het realiseren van zijn duurzaamheidsstrategie.

50% gerecycled materiaal

Berry Superfos was nauw betrokken bij de ontwikkeling van Tines nieuwe potten. Camilla Løken, brandmanager kookassortiment: ‘Met een positieve en behulpzame houding en dankzij de ISCC (International Sustainability & Carbon) PLUS-gecertificeerde locatie in Lidköping, Zweden, voerde Berry de conversie in korte tijd uit.’ Tine paste de verpakkingen van twee Rømme-producten en 300 gram crème fraîche aan van polystyreen (PS) naar PP-potten met 50% gerecycled materiaal (rPP). Dit is berekend met behulp van de massabalansbenadering, gecertificeerd door het ISCC PLUS-systeem. 

110 ton virgin plastic

Tine zal rPP ook gefaseerd invoeren op zes andere producten in pot. Op de langere termijn wil de zuivelproductent rPP gaan gebruiken voor het volledige portfolio van kookproducten. ‘PP heeft een lagere klimaatvoetafdruk dan PS, onder meer omdat het een lager smeltpunt heeft en daardoor minder energie-intensief is’, vertelt Bjørn Malm, hoofd duurzaamheid. ‘Bovendien bestaat 50% van de PP in onze nieuwe potten uit rPP. Daarmee hebben we de klimaatvoetafdruk van de potten flink verbeterd en besparen we 110 ton virgin plastic.’ Ook zijn PP-bekers volgens Tine robuuster dan PS-bekers en dat vergroot de gebruiksfunctionaliteit.

Artikel delen