Blue Band Roombeter ook in papieren boterkuipje

Blue Band in Nederland verpakt Roombeter in een papieren boterkuipje.

Blue Band Roombeter ook in papieren boterkuipje

Na Flora in Oostenrijk komt nu ook Blue Band in Nederland met een papieren boterkuipje. De innovatieve kuip is volgens merkeigenaar Upfield vrij van plastic, 100% recyclebaar en mag bij het papierafval weggegooid worden. Naast de nieuwe verpakking, introduceert Blue Band eveneens een vernieuwd ontwerp dat duidelijk de zes natuurlijke ingrediënten van Roombeter visualiseert.

De lancering van de papieren kuip markeert een cruciale stap in het streven van Blue Band naar duurzaamheid. Na een intensief ontwikkelingsproces van vier jaar heeft Blue Band Roombeter niet alleen een klimaatimpact die minstens 75% lager is dan traditionele koeienboter, maar is de verpakking volgens Upfield nu ook beter voor de planeet.

Duurzame verpakking van Blue Band

‘Blue Band is een geliefd merk dat overal in Nederland op de eettafel en het aanrecht te vinden is’, meent Bas Michel, Country Manager Nederland. ‘Blue Band wordt van generatie op generatie doorgegeven en wordt op jaarbasis door 3,3 miljoen huishoudens gekocht. Met Blue Band willen we bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld.’

80% minder plastic in 2030

‘Vanuit Upfield is de ambitie om de hoeveelheid plastic in onze verpakkingen tegen 2030 met 80% te verminderen. Daarom zijn we verheugd om onze smaakvolle Roombeter te introduceren in een innovatieve papieren kuip. Voor ons is dit een concrete stap in de richting van duurzaamheid.’
Blue Band Roombeter, verpakt in de innovatieve papieren kuip, is beschikbaar vanaf 4 maart bij Albert Heijn. Andere retailers zullen in de daaropvolgende weken volgen.

 

Artikel delen