Bordex Packaging Group verwerft verkooprechten Fiber Molding machines Hoting Innovations

Bordex Packaging Group verwerft verkooprechten Fiber Molding machines Hoting Innovations

De Bordex Packaging Groep heeft de exclusieve rechten verworven voor de Europese verkoop van de Sintercell pulp verpakkingstechnologie. De door Hoting Innovations ontwikkelde techniek en machines zijn onder licentie verkrijgbaar via SCE Technology.

Daarnaast zullen Bordex Packaging en Bordex Online volop gaan investeren in het omzetten van bestaande plastic verpakkingen en disposables naar een duurzame variant.

Als 'mission based' verpakkingsbedrijf hebben wij de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet in het circulair maken van, tot op dat moment, lineaire processen’, zegt Bert Hengeveld, managing director Bordex. ‘Wij geloven namelijk in recycling als één van de oplossingen van ons afvalprobleem. Daarnaast vinden wij ook dat daar waar plastic vervangen kan worden voor een meer duurzaam materiaal je voor deze optie moet gaan. Voorwaarde hiervoor is wel dat het product minimaal gelijke eigenschappen heeft, een betere impact heeft op het milieu én bij voorkeur prijstechnisch kan concurreren met plastics. Daarom ben ik trots dat onze Europese partner, Hoting Innovations, een revolutionaire productieoplossing heeft ontwikkeld die aan deze kwalificaties voldoet. Daarnaast is het 100% vrij van schadelijke chemicaliën en 100% plasticvrij.’

Duurzaam alternatief voor plastic

SinterCell is volgens Bordex een goede vervanger voor plastic op basis van prijs, eigenschappen én duurzaamheid. De combinatie van revolutionaire matrijzen, een uniek productieproces en de inzet van de groenste grondstof, onderscheiden de eindproductentray-engineerd-cellulose zich ten opzichte van andere gangbare fiber producten, aldus Bordex. ‘Voor de productie van de grondstof (BCTMP pulp) is minder energie nodig en het materiaal heeft een vijf keer hogere opbrengst uit bomen in vergelijking met andere pulp alternatieven. De eindproducten zijn goed stevig, laten zich makkelijk composteren en zijn uitstekend recyclebaar.’

interpack

Bordex Packaging toont op de interpack 2023 de eerste ‘engineered cellulose’ verpakkingsoplossingen. Daarnaast zal Hoting Innovations op de Bordex-stand de allernieuwste SinterCell-200 machine tonen. Hiermee wordt een nieuwe standaard gezet voor de productie van voedselverpakking met cellulosevezels als natuurlijke grondstof.

SCE-Technology

De SinterCell Technology is ontwikkeld door het R&D team van Hoting Innovations. Zij maken deze technologie wereldwijd beschikbaar voor de verpakkingsindustrie en bieden hiermee kant en klare oplossing voor de transitie van wegwerpverpakkingen van kunststoffen naar koolstofneutrale oplossingen op basis van engineered cellulose. Hoting Innovations gaat vanaf Q4 de productiemachines in Zweden assembleren. De nieuwste high-speed fiber molding machine, de SinterCell-200, rolt eind dit jaar van de band. SCE Technology BV wordt exclusieve distributeur van de SinterCell productietechnologie voor de Europese markt.

Artikel delen