British Crisp Co. lanceert recyclebare papieren chipszak

Papieren chipszakjes van The British Crisp Co

British Crisp Co. lanceert recyclebare papieren chipszak

In Groot-Brittannië worden jaarlijks meer dan 8 miljard chipsverpakkingen verkocht, waarvan het merendeel op de vuilstort belandt. Ondernemer Tom Lock, oprichter van The British Crisp Co, zocht samen met EvoPak naar een oplossing en komt nu met een volledig recyclebare chipszak, gemaakt van papier op de markt.

Ondernemer Tom Lock, oprichter van The British Crisp Co , heeft de afgelopen drie jaar gewerkt aan de innovatieve chipszak die chips vers houdt in een recyclebare papieren verpakkingen. De nieuwe chipsverpakking is OPRL -geaccrediteerd, wat betekent dat de zakjes het groene 'Recycle'-logo mogen tonen, samen met de woorden: 'I'm Paper, Recycle Me'.

 

Papieren chipszak met dun alu-laagje

De chipszakken zijn in Groot-Brittannië ontwikkeld in samenwerking met EvoPak , een fabrikant van duurzame, op papier gebaseerde flexibele verpakkingen. De verpakking is een unieke combinatie van papier en Hydropol, een innovatief en milieuvriendelijk materiaal ontwikkeld door Aquapak Polymers. Een zeer dunne laag, met vacuüm aangebracht aluminium, houdt de chips vers, maar heeft geen invloed op de recycleerbaarheid van de verpakkingen, aldus de ontwikkelaars.

Het nieuwe assortiment chips wordt de komende maanden gelanceerd in winkels, pubs, hotels en coffeeshops in het Verenigd Koninkrijk en omvat de drie populairste smaken chips – allemaal natuurlijk veganistisch en glutenvrij

 

Artikel delen