Britse cidermaker recyclet als eerste PET-labels

Brothers Cider recycling PET label

Britse cidermaker recyclet als eerste PET-labels

Cidermaker Brothers Drinks Co. werkt samen met Avery Dennison en Multi-Color Corporation (MCC) om een duidelijke route te creëren voor het recyclen van het PET-rugmateriaal van labels in het Verenigd Koninkrijk.

PET-label recyclen

Na twee jaar onderzoek en ontwikkeling is Brothers Drinks Co. naar verluidt de eerste cidermaker in het Verenigd Koninkrijk, die met succes de PET-labelrug op grote schaal recyclet. De voordelen van een labelrug van PET ten opzicht van papier zijn dat het dunner is, er komt geen vezelstof vrij, het is sterker en waardevoller dan gerecycled product.

AD Circular

Brothers Drinks Co. werkt samen met labelleverancier Avery Dennison om een schema op te zetten, dat bekend staat als AD Circular. AD Circular maakt het mogelijk om gebruikte label-liners uit de productie - beschreven als 'notoir moeilijk' om te recyclen - opnieuw te verwerken tot verpakkingsartikelen voor de huishoud- en persoonlijke verzorgingsindustrie. Brothers Drinks Co. implementeerde AD Circular op al zijn sites.

Afval van inkoop verminderen

James Showering, inkoopmanager bij Brothers Drinks Co.: ‘We zijn verheugd om voorop te lopen in zo'n baanbrekend programma. Inkoop is ongelooflijk belangrijk geweest voor elk bedrijf in dit proces; het navigeren door verstoringen in de toeleveringsketen en het beperken van risico's. De ontwikkeling van AD Circular’s Britse schema laat zien hoe we de bredere economie stimuleren om duurzamer te worden. We wilden een duidelijke route voor recycling vaststellen, waarin we weten waar de labelrug naartoe gaat. Deze samenwerking, tot stand gebracht door MCC, gebruikt de invloed van inkoop om al het afval van inkoop te verminderen en te recyclen.'

 

Artikel delen